Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Σουηδική Αραβία

Σουηδική Αραβία

0

Όπως έχουμε εξηγήσει και σε προηγούμενο άρθρο μας, η παγκόσμια γεωγραφία αλλάζει με ρυθμούς επιταχυνόμενου τυφώνος από λεπτό σε λεπτό. Οι φυλές αλλάζουν συνήθειες  και χρώματα. Γίνονται πιο πάλ τα χρώματα με αποχρώσεις προς το βαθύ μαύρο, το κατάμαυρο, κατράμι.

Στην διάρκεια του ποδοσφαιρικού Μουντιάλ διαπιστώσαμε πως οι Βρετανοί έπαυσαν προ πολλού να ανήκουν στις Ευρωπαϊκές φυλές και πως προσαρμόσθηκαν τελευταίως προς την φυλή των Χούτου της Κεντρικής Αφρικής. Το ίδιο συνέβη και με τον Λουκάκου του Βελγίου. Το μόνο γνώρισμα λευκότητας ήταν τα δόντια του. Κάτασπρα σαν το χιόνι. Οι Γάλλοι το τράβηξαν λίγο περισσότερο. Κεντρική Αφρική της φυλής των Τούτσι και ξερό ψωμί. Τιμούν την καταγωγή τους και το ξετομάργιασμα που είχαν κάνει οι πρόγονοί τους στις συμπαθείς φυλές των Αφρικανών με τα δέρματα των οποίων επένδυσαν κάθε γωνιά και αίθουσα των Ηλυσίων πεδίων. Το ανθρώπινο δέρμα πολύ εκτιμούσαν όλοι οι Πρόεδροι της 5ης Γαλλικής δημοκρατίας και ειδικά των παιδιών. Είναι το απαλότερο και το φτηνότερο. Ξέρεις πόσο ακριβό είναι το δέρμα της τίγρης; Ούτε που να το σκέφτεσαι!

Όλοι μας πιστεύω θαυμάσαμε την δεξιοτεχνία και την ταχύτητα της μαύρης ομάδας των Γάλλων και συμφωνήσαμε πως ήταν όντως οι καλύτεροι. Εν των μεταξύ διαρρέουν πληροφορίες πως στο επόμενο Μουντιάλ θα εντάξουν στις τάξεις τους και παίχτες της φυλής των Μαορί από την Νέα Καληδονία. Δεν ξαναχάνουν Μουντιάλ με τίποτα. Οι Γάλλοι φέρονται εξυπνότερα από τους μπουνταλάδες τους Γερμανούς που την προηγούμενη φορά είχαν απαρτίσει την Εθνική τους μόνον με Πολωνούς, Τυνήσιους, Γκανέζους (Μπόατεγκ), Τούρκους και ελάχιστους συντοπίτες τους. Δεν καταλαβαίνουν οι Γερμαναράδες πως όταν θέλεις το παγκόσμιο πρέπει να στηριχθείς και στους Μαύρους των δασών, των λιμνών και των παρακτίων περιοχών πέριξ του Ισημερινού.

Θυμάμαι τον Ιούνιο του 2012 όταν εμείς είχαμε χάσει από τους Γερμανούς με 4-2, είχα γράψει ένα άρθρο με τίτλο ‘’Και οι έντεκα ήταν Έλληνες’’. Ο μακαρίτης γιατρός Φράνς Τσαγκάρης το είχε μεταφράσει στα Γερμανικά και το είχε στείλει στις δέκα μεγαλύτερες Γερμανικές εφημερίδες. Εδώ και έξ χρόνια ακόμη περιμένουμε κάποια απάντηση ή ένα σχόλιο. Νωρίς είναι ακόμη, θα περιμένουμε κι άλλο, έχουμε μεγάλη υπομονή.

Θυμόμαστε όλοι με μεγάλο θαυμασμό τον Ζινεντίν Ζιντάν. Γνήσιο τέκνο της Αλγερίας του Μπέν Μπέλα. Κι αυτόν για Παριζιάνο τον μοστράριζαν οι Γάλλοι.

Αν η Ελληνική Εθνική ομάδα αντιμετώπιζε την αντίστοιχη Γαλλική, με την προϋπόθεση οι Γάλλοι ποδοσφαιριστές να είναι όλοι λευκοί, να είστε βέβαιοι πως θα τους φιλοδωρούσαμε με δώδεκα γκόλ τοις μετρητοίς επί τη εμφανίσει και άλλα τέσσερα με επιταγή Εθνοτραπέζης τετράμηνη, όχι περισσότερο.

Με διακατέχει η απορία: Γιατί οι Γάλλοι βγάλαν τον Μακρόν για Πρόεδρο μαζί με την Γιαγιά του και δεν φέρναν ένα κατάμαυρο Σενεγαλέζο που να ξέρει και από ψάρεμα; Κερκίδα και αγωνιστικός χώρος θα ήταν σε απόλυτη χρωματική αρμονία. Vive La France, Vive l’ Afrique.

Η Ευρώπη χάνει το ρωμαλέο της ύπαρξής της και καταφεύγει σε φυλές μαύρων της Μποτσουάνα. Λέτε να είναι σημάδι μελλοντικού εκφυλισμού των ευγενών της Ευρώπης; Από καρδιάς εύχομαι  να είμαι ο μεγαλύτερος ψεύτης!

Φοίβος Ιωσήφ

  • Φτάσαμε πιά κοντά στον Θεό

    Φοίβος Ιωσήφ Ήταν τόσο κοντά ο Θεός και δεν το ξέραμε, τώρα το μάθαμε. Αυξήσαμε τις γνώσει…
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
  • Ανθρωπωδία

    Είναι η ᾠδὴ τῶν τράγων = χορικό άσμα των λατρευτῶν του Διονύσου που φορούσαν δέρματα τράγω…
Περισσότερα άρθρα από Φοίβος Ιωσήφ
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έπος Καραγκιοζιάδα – Εθνική Φαρσοκωμωδία*

«Τα λόγια του παράλογα, μα τόσο λογικά σε εποχές απέραντης απερισκεψίας» Δημήτρης Αβούρης …