Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ταλιατέλες με κοτόπουλο και σάλτσα μουστάρδας

Ταλιατέλες με κοτόπουλο και σάλτσα μουστάρδας

0

-1 πακέτο ταλιατέλες

-700γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, σε λωρίδες πάχους 1 εκ.

-100ml ελαιόλαδο

-1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

-2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο

-200ml κρασί λευκό, ξηρό

-1 κουτ. γλυκού κάρι

-3 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή

-200γρ. γιαούρτι στραγγιστό

-½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο, χωρίς τα κοτσάνια

-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Βράζετε τα ζυμαρικά αλ ντέντε, σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Κρατάτε κατά μέρος 300ml από το νερό τους, τα στραγγίζετε και τα διατηρείτε ζεστά.

Σε ένα μεγάλο, βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τις λωρίδες κοτόπουλου για 6-8 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Τις σπρώχνετε με την κουτάλα στην άκρη του σκεύους, προσθέτετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το σκόρδο και το σοτάρετε για άλλο ½ λεπτό, όχι παραπάνω, για να μην σκουρύνει και πικρίσει). Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και το κάρι. Ανακατεύετε για 1 λεπτό, μέχρι το κάρι να σκορπίσει το άρωμά του και προσθέτετε το νερό που αφήσατε κατά μέρος από το βράσιμο των ζυμαρικών. Μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνετε τη μουστάρδα και το γιαούρτι και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το μίγμα στο σκεύος με τη σάλτσα του κοτόπουλου και ανακατεύετε απαλά.

Ρίχνετε τα στραγγισμένα ζυμαρικά στη σάλτσα και μαγειρεύετε για ακόμη 1 λεπτό, μέχρι να βραχούν καλά με τη σάλτσα. Προσθέτετε και τον άνηθο, ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως.

  • kotopoulo-kous kous

    Ζουμερό κοτόπουλο με κους-κους

    1 μέτριο κοτόπουλο ολόκληρο γύρω στο 1½ κιλό αποξηραμένα μυρωδικά ή μπαχαρικά της αρεσκεία…
  • Ραγού Μοσχάρι με παπαρδέλες

    1 πακέτο παπαρδέλες 100 gr. τυρί 1200 gr. μοσχαρίσιο κρέας ( ποντίκι ή κότσι) 2 κουταλιές …
  • Κεφτεδάκια κοκκινιστά με πουρέ

    -700-800 γρ. κιμάς χοιρινός και μοσχαρίσιος ανάμεικτος -1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο -2 σκ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σαλάτα με ψητά παντζάρια και όσπρια

-για τη σαλάτα -4 παντζάρια μέτρια -4 κρεμμύδια μέτρια, ξερά -λίγες σταγόνες ξίδι από σταφ…