Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ταλιατέλες με κοτόπουλο και σάλτσα μουστάρδας

Ταλιατέλες με κοτόπουλο και σάλτσα μουστάρδας

0

-1 πακέτο ταλιατέλες

-700γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, σε λωρίδες πάχους 1 εκ.

-100ml ελαιόλαδο

-1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

-2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο

-200ml κρασί λευκό, ξηρό

-1 κουτ. γλυκού κάρι

-3 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή

-200γρ. γιαούρτι στραγγιστό

-½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο, χωρίς τα κοτσάνια

-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Βράζετε τα ζυμαρικά αλ ντέντε, σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Κρατάτε κατά μέρος 300ml από το νερό τους, τα στραγγίζετε και τα διατηρείτε ζεστά.

Σε ένα μεγάλο, βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τις λωρίδες κοτόπουλου για 6-8 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Τις σπρώχνετε με την κουτάλα στην άκρη του σκεύους, προσθέτετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το σκόρδο και το σοτάρετε για άλλο ½ λεπτό, όχι παραπάνω, για να μην σκουρύνει και πικρίσει). Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και το κάρι. Ανακατεύετε για 1 λεπτό, μέχρι το κάρι να σκορπίσει το άρωμά του και προσθέτετε το νερό που αφήσατε κατά μέρος από το βράσιμο των ζυμαρικών. Μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνετε τη μουστάρδα και το γιαούρτι και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το μίγμα στο σκεύος με τη σάλτσα του κοτόπουλου και ανακατεύετε απαλά.

Ρίχνετε τα στραγγισμένα ζυμαρικά στη σάλτσα και μαγειρεύετε για ακόμη 1 λεπτό, μέχρι να βραχούν καλά με τη σάλτσα. Προσθέτετε και τον άνηθο, ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως.

  • makaronada ellinikiki

    Μακαρονάδα α λα Ελληνικά

    -½ πακέτο ζυμαρικά της επιλογής σας -3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο -2 κουτ. σούπας ελαιόλα…
  • kritharaki loukanika

    Kριθαράκι με λουκάνικα

    500 γραμμάρια χοντρό κριθαράκι 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 500 γραμμάρια τριμμένη τομάτα…
  • Σπαγγέτι με τόνο και ελιές

    500 γραμμάρια μακαρόνια σπαγγέτι 80 γραμμάρια ελαιόλαδο 250 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας 100 …
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • Κολιοί στο φούρνο με ντοματίνια

    -4 κολιούς μέτριους -200γρ. ντοματίνια μεγάλα -1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο -2 σκελίδες σκόρδο…
  • tarta kotopoulo

    Τάρτα με κοτόπουλο και μανιτάρια

    1 φύλλο σφολιάτας 1 φιλέτο κοτόπουλου 300 γρ. 3 φλυτζάνια μανιτάρια ψιλοκομμένα 2 φλυτζάνι…
  • boureki-kalokairino

    Μπουρέκι κολοκυθιού

    -½ κιλό μέτριες πατάτες, χωρίς φλούδα -½ κιλό μέτρια κολοκυθάκια, πλυμένα και καθαρισμένα …
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κολιοί στο φούρνο με ντοματίνια

-4 κολιούς μέτριους -200γρ. ντοματίνια μεγάλα -1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο -2 σκελίδες σκόρδο…