Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στο «μικροσκόπιο» των ελεγκτικών αρχών ο διαγωνισμός για τους υπόγειους κάδους

Στο «μικροσκόπιο» των ελεγκτικών αρχών ο διαγωνισμός για τους υπόγειους κάδους

0

Δημόσια δήλωση – δέσμευση Φανουράκη στην Οικονομική Επιτροπή – Αιχμές Παπαδόπουλου για τα κίνητρα της εταιρείας που θέλει να ακυρώσει τον διαγωνισμό

 

Σε απολογία ο Ηλιάδης για τις …τζάμπα ασφαλτοστρώσεις της Μιαούλη – Δεν γνώριζε για το έγγραφο του ΔΕΔΔΗΕ – Τι ειπώθηκε για τα ατυχήματα στην Παιδική Χαρά της Κυψέλης

 

Η «Κοινωνία Δημοτών» με δημόσια δήλωση του επικεφαλής της Μανώλη Φανουράκη που ζήτησε να καταγραφεί στα πρακτικά της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής που συνήλθε το μεσημέρι της Τετάρτης 11 Ιουλίου, δεσμεύτηκε να στείλει τον φάκελο με όσα στοιχεία είχε συλλέξει για τον διαγωνισμό για τους υπόγειους κάδους, τον οποίο είχε καταγγείλει ως «φωτογραφικό», στον Ειδικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης , στο Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και στον Εισαγγελέα. Η δήλωση – δέσμευση έγινε με αφορμή ένα θέμα εκτός ημερησίας διάταξης που αφορούσε την εξουσιοδότηση της νομικής συμβούλου του δήμου Ξάνθης κας Ελένης Χατζηλιάδου να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα ζητώντας ανάκληση της απόφασης ακύρωσης του διαγωνισμού απ την Ανεξάρτητη Αρχή. Όπως έγινε γνωστό με απόφαση του δημάρχου θα παραστούν στην δίκη και δύο δικηγόροι των Αθηνών με το αιτιολογικό είναι ότι έχουν ειδίκευση στο θέμα και ότι θα αμειφθούν με την ελαχίστη αμοιβή που ορίζει ο νόμος.

«Ψηλά σηκώνει» το θέμα με τον διαγωνισμό για τους υπόγειους κάδους η «Κοινωνία Δημοτών»

Ειδικότερα ο κ. Φανουράκης υπαγόρευση στην πρακτικογράφο λέξη – λέξη την δήλωσή του που είναι η εξής: «Η «Κοινωνία Δημοτών» έχει κάνει δημόσια δήλωση όπου είχε καταγραφεί και καταγγελθεί ότι η διάταξη του διαγωνισμού αυτής ήταν φωτογραφική και στην εξειδίκευση και στους όρους. Δεσμευόμαστε να στείλουμε όλο τον φάκελο στον Ειδικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης , στο Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και στον Εισαγγελέα. Απ’ αυτά που έχει δηλώσει ο δήμαρχος Ξάνθης και από την απόφαση της ανεξάρτητης Αρχής προκύπτει ότι τα στάνταρ πέρασαν δυο εταιρείες. Πιστεύουμε, και αν συμβεί αυτό που θα πούμε και να σημειωθεί ότι σας το λέμε πριν καν ανοίξουν οι προσφορές ότι: Η μία εταιρεία θα αποκλειστεί λόγω ελλιπούς φακέλου. Η δεύτερη που θα απομείνει μόνη της θα πάρει τον διαγωνισμό και θα προμηθευτεί τους κάδους από την Σερβία. Επειδή παραβιάζονται πρώτα τα συμφέροντα του δήμου και δεύτερον ο υγιής ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρήσεων δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι θα πράξουμε αυτό που αναφέραμε. Επίσης μας προβληματίζει ιδιαίτερα η εισήγηση του δημάρχου Ξάνθης να αναθέσει σε δύο δικηγόρους των Αθηνών το συγκεκριμένο θέμα».

Αιχμές Παπαδόπουλου για τα κίνητρα της εταιρείας που θέλει να ακυρώσει τον διαγωνισμό

Υπό μορφή ερωτήματος ήταν η απάντηση του προέδρου της Οικονομικής Κ. Παπαδόπουλου που αναρωτήθηκε γιατί μια εταιρεία που δεν κατέθεσε προσφορά θέλει να ακυρώσει τον διαγωνισμό υπονοώντας πως έχει άλλα συμφέροντα. Να σημειώσουμε όμως ότι η Κοινωνία Δημοτών ψήφισε υπέρ μόνο στην εισήγηση της νομικής συμβούλου και όχι στην εισήγηση του δημάρχου.

Τα ατυχήματα στην Παιδική Χαρά της Κυψέλης

Διευκρινήσεις από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών υπηρεσιών κ. Θωμά Ηλιάδη για το σοβαρό ατύχημα του 8χρονου παιδιού στην Παιδική Χαρά της Κυψέλης, το οποίο τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι όταν καταπλακώθηκε από την καγκελόπορτα της Παιδικής Χαράς που ήταν εκτός της ράγας. Ο κ. Ηλιάδης απάντησε πως διατάχθηκε ΕΔΕ και θα δοθούν απαντήσεις και ευθύνες αν υπάρχουν ενώ κατά την συζήτηση ο κ. Παπαδόπουλος γνωστοποίησε ότι το παιδί είναι καλά στην υγεία του αλλά και ότι έγινε και άλλο ατύχημα την ίδια μέρα με ένα άλλο παιδί που χτύπησε ελαφρά το χέρι του. Όπως ανέφερε ο κ. Φανουράκης που ενημερώθηκε από τον Τμήμα Πρασίνου ο φύλακας ανέφερε στην υπηρεσία ότι το πρωί ήταν η πόρτα στη θέση της αλλά το απόγευμα που πήγε ξανά ότι δεν ήταν και ενημέρωσε την υπηρεσία. Με αφορμή αυτή την πληροφορία ο κ. Φανουράκης ζήτησε να μάθει αν επιλήφθηκε κάποιος από την υπηρεσία και αν πήγε στην Παιδική χαρά. Η απάντηση ήταν αρνητική. Στη συνέχεια ρώτησε τον κ. Ηλιάδη αν υπάρχει Κανονισμός Λειτουργίας των Παιδικών Χαρών και αν τηρούνται τα ωράρια. Αλλά και πάλι η απάντηση δεν ήταν σαφής και ο Φανουράκης προέτρεψε τον κ. Ηλιάδη να εισηγηθεί προς το δημοτικό συμβούλιου να γίνει Κανονισμός Λειτουργίας.

Σε απολογία ο Ηλιάδης για τις …τζάμπα ασφαλτοστρώσεις της Μιαούλη – Δεν γνώριζε για το έγγραφο του ΔΕΔΔΗΕ

Στο στόχαστρο επικρίσεων πιο άμεσων αυτή τη φορά και πάλι ο κ. Ηλιάδης για το θέμα των ασφαλτοστρώσεων στην οδό Μιαούλη. Συγκεκριμένα ο κ. Καρά και ο κ. Φανουράκης ρώτησαν τον κ. Ηλιάδη γιατί προχώρησαν σε ασφαλτόστρωση της οδού εφόσον ο ΔΕΔΔΗΕ είχε ενημερώσει με έγγραφό του από τις 2 Μαΐου ότι θα κάνει έργα εκσκαφής και ζήτησε την άδεια του δήμου. Ο κ. Ηλιάδης παραδέχτηκε με ειλικρίνεια ότι η υπηρεσία μεν το γνώριζε αλλά προσωπικά ο ίδιος όχι. Είπε όμως πως τα έργα αποκατάστασης θα τα επωμιστεί ο ΔΕΔΔΗΕ και όχι ο δήμος. Αυτό δεν καθησύχασε την Κοινωνία Δημοτών που άσκησαν κριτική κάνοντας λόγο για ασυνεννοησία στην λειτουργία του δήμου.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στ. Κούλογλου: «Οφείλουμε να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη επί ΣΥΡΙΖΑ»

Ο δημοσιογράφος και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής, αυτή τη φορά με τη Νέα Αριστερά, παρε…