-230 gr λινγκουίνι
-2 κ. σούπας ελαιόλαδο
-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
-230 gr πικάντικο λουκάνικο ξεψαχνισμένο
-1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
-ξύσμα από 1 λεμόνι
-2 φλ. σπανάκι ψιλοκομμένο
-1/2 φλ. ντοματίνια
-αλάτι, πιπέρι
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράστε τα λινγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώστε τα ζυμαρικά και κρατήστε μισό φλιτζάνι από το βραστό νερό. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το σκόρδο για περίπου δύο λεπτά. Προσθέστε το λουκάνικο ξεψαχνισμένο και ανακατέψτε για περίπου πέντε λεπτά, σπάζοντάς το με την κουτάλα.
Ρίξτε στο τηγάνι την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα λεμονιού, το βραστό νερό από τα ζυμαρικά και αλατοπίπερο, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τα να σιγοβράσουν για περίπου επτά λεπτά. Προσθέστε το σπανάκι ψιλοκομμένο (μόνο τα φύλλα) και αφήστε το να μαραθεί για ένα με δύο λεπτά. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και πρόσθεσε τα λινγκουίνι και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση. Σερβίρετε όσο είναι ζεστά με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.