-2 φλ. καρύδια
-2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
-1 σκ. σκόρδο
-5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
-αλάτι
-1 ώριμο αβοκάντο κομμένο σε κομματάκια και ραντισμένο με λίγο λεμόνι να μη μαυρίσει
-2 κ.σ ψιλοκομμένο καρύδι για το σερβίρισμα
-500 γραμ. βίδες
-{Για το σερβίρισμα} ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπερι
Ξεκινάμε να φτιάξουμε τα ζυμαρικά με αβοκάντο, μουσκεύοντας πρώτα το ψωμί σε νερό. Το στύβουμε και το κάνουμε ψίχουλα στο μούλτι. Προσθέτουμε τα καρύδια, το σκόρδο και το λάδι. Τα αλέθουμε όλα. Συμπληρώνουμε λίγο νερό από τα ζυμαρικά που βράζουν, έτσι ώστε να γίνει μια πυκνή σάλτσα. Αντί για λάδι μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ταχίνι.
Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε και τα μοιράζουμε στα πιάτα. Περιχύνουμε με την καρυδάτη σάλτσα και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο αβοκάντο και ψιλοτριμμένο καρύδι. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και τρίβουμε πιπέρι.