Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Γιουβέτσι κατσαρόλας με λαχανικά και φέτα!

Γιουβέτσι κατσαρόλας με λαχανικά και φέτα!

0

-400 γρ. κριθαράκι μέτριο

-1 κολοκύθι, κομμένο σε μικρούς κύβους

-1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια

-1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια

-1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε λεπτές φέτες

-1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

-1 φλιτζ. τσαγιού φέτα, θρυμματισμένη

-½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο

-½ φλιτζ. τσαγιού κρασί λευκό

-1 λίτρο ζωμό λαχανικών

-1 κουτ. γλυκού κουρκουμά

-1 φύλλο δάφνη

-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα (πλασοτέ) ρίχνω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω τους κύβους του κολοκυθιού και τους σοτάρω μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Τους βγάζω με μια τρυπητή κουτάλα και τους αφήνω σε ένα μπολ στρωμένο με απορροφητικό χαρτί. Ρίχνω τις πιπεριές στην κατσαρόλα να σοταριστούν αλλά όχι πολύ. Θέλω να μείνουν τραγανές. Τις αποσύρω επίσης με την κουτάλα και τις αφήνω μαζί με τα κολοκύθια.

Ρίχνω το κρεμμύδι και σοτάρω μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω το σκόρδο και μόλις μυρίσει ρίχνω το κριθαράκι. Σοτάρω για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας και σβήνω με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω το μισό ζωμό λαχανικών, τον κουρκουμά, τη δάφνη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω το κριθαράκι να βράσει μέχρι να απορροφήσει όλο το ζωμό. Προσθέτω και τον υπόλοιπο ζωμό και συνεχίζω το μαγείρεμα μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά, πετάω την δάφνη και προσθέτω τα σοταρισμένα λαχανικά και τη φέτα. Ανακατεύω καλά και σερβίρω αμέσως.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…