Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ριζότο με σπαράγγια και αρακά

Ριζότο με σπαράγγια και αρακά

0
sparaggia-rizoto

4 φλιτζάνια ζεστό ζωμό λαχανικών

1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο

1/2 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 1/2 φλιτζάνια άψητα ρύζι αρμπόριο

1/4 φλιτζανιού λευκό κρασί

2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα φρέσκα σπαράγγια

1 φλιτζάνι κατεψυγμένο αρακά

1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο

1/4 κούπας καλής ποιότητας τυρί παρμεζάνα , τριμμένη

1/4 φλιτζάνι φρέσκο ​​μαϊντανό , ψιλοκομμένο

1/4 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ​​μοσχοκάρυδο , προαιρετικό

Αλάτι και πιπέρι

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεστάνει ρίχνετε το σκόρδο μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρετε. Αμέσως μετά ρίχνετε το ρύζι και αφήνετε να μαγειρευτεί για 2 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια με τα υπόλοιπα υλικά. Χαμηλώνετε την εστία, σβήνετε με το λευκό κρασί και το αφήνετε να το απορροφήσει.

Μόλις πιει το κρασί ρίχνετε στο ρύζι 1/4 φλιτζανιού ζωμό λαχανικών μαζί με τον αρακά και ανακατεύετε. Συνεχίζετε το ανακάτεμα και κάθε φορά που το ρύζι απορροφά τα υγρά του, προσθέστε μισό φλιτζάνι ζωμό ακόμα. Σ΄ αυτό το σημείο ετοιμάζετε τα σπαράγγια. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε 1 κουταλιά σούπας βούτυρο και μαγειρεύετε τα σπαράγγια ψιλοκομμένα για 10 λεπτά σε μέτρια εστία.

Όταν το ριζότο είναι έτοιμο, αποσύρετε την κατσαρόλα από την εστία. Στη συνέχεια ρίχνετε τα μαγειρεμένα σπαράγγια στο ριζότο και ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα. Προσθέστε την παρμεζάνα τριμμένη, μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι ανακατεύοντας άλλη μια φορά. Σερβίρετε το ριζότο πασπαλίζοντας με μαϊντανό και παρμεζάνα.

  • Πιλάφι αλά γεμιστά

    -3 ντομάτες μεγάλες, ώριμες, τριμμένες στον τρίφτη -3 ντομάτες μεγάλες, ώριμες, κομμένες σ…
  • prasotigania

    Πρασοτηγανιά με κόλιανδρο και μυζήθρα

    -½ κιλό ψαχνό χοιρινό, από παντσέτα -2 πράσα, μόνο το άσπρο μέρος, καθαρισμένα καλά -4 κου…
  • vrlitokeftedes

    Βλιτοκεφτέδες με φρέσκια ντομάτα

    3 μεγάλες πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές 1 κιλό βλίτα (μετά το καθάρισμα θα μας μείνου…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • tortelinia melitzana

    Τορτελίνια με μελιτζάνες και ντομάτα

    -1/2 συσκευασία ζυμαρικά τορτελίνια -2 μελιτζάνες κομμένες σε κυβάκια -200 γραμμάρια τυρί …
  • Τσίζκεϊκ με γιαούρτι και λάιμ

    Για τη βάση 200 γρ. μπισκότα τύπου digestive 80 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο Για την κρέμ…
  • Πιλάφι αλά γεμιστά

    -3 ντομάτες μεγάλες, ώριμες, τριμμένες στον τρίφτη -3 ντομάτες μεγάλες, ώριμες, κομμένες σ…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τορτελίνια με μελιτζάνες και ντομάτα

-1/2 συσκευασία ζυμαρικά τορτελίνια -2 μελιτζάνες κομμένες σε κυβάκια -200 γραμμάρια τυρί …