Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ «Τεράστιοι» οι Παίδες της Ξάνθης!

«Τεράστιοι» οι Παίδες της Ξάνθης!

0

Νίκησαν στα πέναλτι τη Δράμα και στέφθηκαν πρωταθλητές Ελλάδας

Οι Παίδες της ΕΠΣ Ξάνθης, αποδείχθηκαν πολύ «μεγάλοι», αφού νίκησαν και τη Δράμα στα πέναλτι, με φύλακα άγγελο και πάλι τον Χατζή και στέφθηκαν οι πρωταθλητές Ελλάδος στο πρωτάθλημα των Μεικτών Ομάδων. Η ομάδα του Απόστολου Κουτρουλού ήταν αποφασισμένη για τη νίκη και μπήκε στο παιχνίδι για να σηκώσει την κούπα, όμως οι Δραμινοί αποδείχθηκαν «σκληρά καρύδια», αφού ναι μεν οι Ξανθιώτες προηγήθηκαν με το γκολ του Χότσκα, στη συνέχεια δε, ισοφαρίστηκαν στην τελευταία φάση του αγώνα και το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι, όπου με τη βοήθεια της θεάς τύχης και του «φύλακα άγγελου» Θανάση Χατζή πανηγύρισαν τη κατάκτηση της κούπας!

Στο 20′ ήρθε η πρώτη καλή φάση για τους Δραμινούς, όταν ο Μπάμπουρας εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ, με τη μπάλα να περνάει τελικά άουτ, ενώ στο 23′ προσπάθησε να απειλήσει η Ξάνθη με τον Ιωσηφίδη, αλλά δεν τα κατάφερε, αφού το γέμισμά του δε βρήκε κάποιον συμπαίκτη του στην περιοχή.

Στο 27′ οι Δραμινοί απείλησαν εκ νέου με τον Μπάμπουρα να κάνει ένα πλασέ από κοντινό σημείο, αλλά τον Χατζή να μπλοκάρει σταθερά, για να έρθει στην τελευταία ουσιαστικά φάση του ημιχρόνου το γκολ της Ξάνθης. Ο Χότσκα εκτέλεσε ένα κόρνερ, με τη μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά και αφού περνάει από όλα τα σώματα, να αιφνιδιάζει τον Μπεζυρτζή και να καταλήγει στα δίχτυα του για το 1-0.

Στην επανάληψη οι Δραμινοί είχαν με το καλημέρα μια καλή ευκαιρία, με τον Ιορδανίδη να εκτελεί απευθείας ένα φάουλ, αλλά τη μπάλα να φεύγει για λίγο έξω από την εστία του Χατζή, ενώ στο 44′ απείλησε με τη σειρά της και η Ξάνθη, με ένα σουτ του Πατηρά που μπλοκάρει τελικά όμως ο πορτιέρο των Δραμινών.

Στο 68′ η ομάδα της Δράμας έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση, όμως ούτε ο Ιορδανίδης, ούτε ο Μπάμπουρας θα καταφέρουν να βρουν τη μπάλα όπως ήθελαν και να τη στείλουν στα δίχτυα κι έτσι να παραμένει το 1-0. Καλή φάση είχε και η Ξάνθη τρία λεπτά αργότερα, όταν ο Αναστασιάδης έκανε ένα σουτ, αλλά είδε τη μπάλα να περνάει οριακά δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μπεζυρτζή.

Τελικά στο 79′ η ΕΠΣ Δράμας κατάφερε μετά από αδράνεια της άμυνας της Ξάνθης, να ισοφαρίσει, χάρη στο σουτ του Γιαγκούλα που ήταν η χρυσή αλλαγή, έχοντας μπει στο ματς λίγο πριν και το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Εκεί η ομάδα του Τόλη Κουτρουλού, είχε και την τύχη με το μέρος της, αφού οι Δραμινοί έστειλαν δύο πέναλτι άουτ, αλλά και τον «φύλακα άγγελο» Θανάση Χατζή κάτω από τα δοκάρια της, που για άλλο ένα ματς έπιασε το κρίσιμο πέναλτι και έδωσε την ευκαιρία στον Πιστικό να τελειώσει το ματς, κάτι που έκανε ευστοχώντας στο τέταρτο πέναλτι της ομάδας του.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Αγγελάκης με βοηθούς τους Ντασιόπουλο και Χατζηβασιλείου και τέταρτο ρέφερι τον κ. Μέγα.

ΕΠΣ Ξάνθης (Κουτρουλός): Χατζής, Μαρκοσιάν, Κούτρας (23′ Τεφήκογλου), Τυριάκης, Χαϊτίδης, Αναστασιάδης, Μετεντζίδης, Πατηράς, Ιοσηφίδης, Γιουρούκ, Χότσκα (54′ Πιστικός).

ΕΠΣ Δράμας (Γρηγοριάδης): Μπεζυρτζής, Φλέγγας, Γιορδάμμλης (66′ Γιαγκούλας), Ουρσούζης (41′ Σπυριδόπουλος), Μανωλεσάκης, Καραγιαννίδης, Χατζηπαπαθεοδωρίδης, Αλμανίδης, Ιορδανίδης, Μπάμπουρας, Γαλόπουλος.


Τίμησε τους πρωταθλητές Ελλάδας Παίδες της Ξάνθης ο Δήμαρχος Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος

Βραβεύτηκαν, φωτογραφήθηκαν και χόρεψαν με την κούπα

Τους πρωταθλητές Ελλάδας Παίδες της ΕΠΣ Ξάνθης υποδέχθηκε στο Δημαρχείο Ξάνθης, ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος που μαζί με την Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Αλεξία Γκιρτζίκη και τους Αντιδημάρχους Στέφανο Ιγιαννίδη, Μιχάλη Λομβαρδέα, Θωμά Ηλιάδη και Φερτούν Χασάνογλου τίμησαν την ΕΠΣ Ξάνθης, τον Ενωσιακό τεχνικό και τους μικρούς πρωταθλητές που έκαναν υπερήφανη όλη την Ξάνθη.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης καλωσόρισε στο Δημαρχείο τους μικρούς πρωταθλητές και αφού τους συνεχάρη για αυτή την επιτυχία τους τόνισε την σημαντικότητα του κατορθώματος τους την οποία θα καταλάβουν ακόμη περισσότερο τα επόμενα χρόνια, ενώ ακολούθησε η βράβευση του Προέδρου της ΕΠΣ Ξάνθης Γιώργου Πανίδη, του Αντιπροέδρου και Υπευθύνου των μεικτών ομάδων Γιώργου Τριάντη και φυσικά του πρωτεργάτη αυτής της μεγάλης επιτυχίας του Ενωσιακού τεχνικού Απόστολου Κουτρουλού.

Ακολούθησε η βράβευση των πρωταθλητών Ελλάδας απο τους Αντιδημάρχους Ξάνθης που έδωσαν το παρών και τίμησαν και αυτοί τους Παίδες της Ένωσης για την κατάκτηση του τροπαίου, ενώ ακολούθως ο Δήμαρχος κάλεσε παίκτες, διοίκηση ΕΠΣ και γονείς να τον ακολουθήσουν στο μπαλκόνι του Δημαρχείου οπού πέρα απο αναμνηστικές φωτογραφίες οι μικροί πρωταθλητές Ελλάδας «χόρεψαν» με την κούπα φωνάζοντας συνθήματα για την Ξάνθη που ακούστηκαν σε όλη την Κεντρική Πλατεία της πόλης.

Πηγή: Thrakisports

φωτο: sports addict

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …