Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ομελέτα σουφλέ με λαχανικά και κρέμα γάλακτος

Ομελέτα σουφλέ με λαχανικά και κρέμα γάλακτος

0
omeleta soufle

-8 φέτες ψωμί του τοστ

-2 λουκάνικα ψιλοκομμένα

-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

-2 πιπεριές ψιλοκομμένες

-2 φλ. μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα

-1 + ½ φλ. γραβιέρα τριμμένα

-7 αυγά

-½ φλ. γάλα

-2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

-Αλάτι

-Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

-250 ml κρέμα γάλακτος light

Αραδιάζουμε το ψωμί σε λαμαρίνα και το ψήνουμε για 25’ στους 150ο C να ροδίσει καλά και να φρυγανιστεί. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε  τα λουκάνικα και τα ψιλοκομμένα λαχανικά. Αφήνουμε λίγα λεπτά να μαραθούν. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος. Κάνουμε μία στρώση φρυγανισμένο ψωμί και πασπαλίζουμε τυρί. Αδειάζουμε τη μισή γέμιση. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο ψωμί. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και την υπόλοιπη γέμιση. Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα, προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε μαϊντανό. Περιχύνουμε τα υλικά.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε βάρος επάνω. Αφήνουμε να ρουφήξει για 30’. Πασπαλίζουμε τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C για 40’.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…