250 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
3 αυγά μέτρια
50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
50 γρ. κακάο
½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
100 γρ. κουβερτούρα
150 γρ. λευκή κουβερτούρα
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για την επικάλυψη
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 αυγό
200 γρ. τυρί κρέμα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150ο C Στον αέρα. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια, τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 5-10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Περιμένουμε να απορροφηθεί το ένα πριν βάλουμε το επόμενο.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα στερεά υλικά, το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τις κουβερτούρες ψιλοκομμένες, αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Βάζουμε το μείγμα με τα στερεά υλικά στον κάδο του μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε για 10-20 δευτερόλεπτα.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί 25×32 εκ., καλύπτουμε με λαδόκολλα και απλώνουμε το μείγμα.
Για την επικάλυψη: Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το αυγό, το τυρί κρέμα, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε μία κρέμα. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το brownies. Ψήνουμε για 30 λεπτά. Αφήνουμε 1 ώρα να κρυώσει πριν σερβίρουμε.