Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Brownies διπλής σοκολάτας

Brownies διπλής σοκολάτας

0

250 γρ. βούτυρο

200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

3 αυγά μέτρια

50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

50 γρ. κακάο

½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

100 γρ. κουβερτούρα

150 γρ. λευκή κουβερτούρα

1 πρέζα αλάτι

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για την επικάλυψη

100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 αυγό

200 γρ. τυρί κρέμα

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150ο C Στον αέρα. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια, τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 5-10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Περιμένουμε να απορροφηθεί το ένα πριν βάλουμε το επόμενο.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα στερεά υλικά, το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τις κουβερτούρες ψιλοκομμένες, αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Βάζουμε το μείγμα με τα στερεά υλικά στον κάδο του μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε για 10-20 δευτερόλεπτα.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί 25×32 εκ., καλύπτουμε με λαδόκολλα και απλώνουμε το μείγμα.

Για την επικάλυψη: Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το αυγό, το τυρί κρέμα, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε μία κρέμα. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το brownies. Ψήνουμε για 30 λεπτά. Αφήνουμε 1 ώρα να κρυώσει πριν σερβίρουμε.

  • Μπισκότα με μέλι και ταχίνι

    -200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις -150γρ μέλι -150γρ ταχίνι -1 βανίλια -1/3 κουτ γλυκού α…
  • Τάρτα μήλου με κρέμα βανίλιας

    Για τη βάση: -125 gr βούτυρο αγελάδας  σε θερμοκρασία δωματίου + 1 κουταλάκι -1 μέτριο αυγ…
  • Σταφυλόπιτα

    -200 γρ αλεύρι -150 γρ τυρί κότατζ -50 γρ ζάχαρη -1 αυγό -6 κ.σ. μεγάλο. φυτικό λάδι -2 κο…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ρολό κιμά γεμιστό με μανιτάρια, σε σάλτσα μανιταριών

-900 γρ. ανάμικτο μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά -225 γρ. μανιτάρια φρέσκα, ψιλοκομμένα -225 …