-1/2 κιλό ρεβύθια
-4-5 κόκκινες πιπεριές
-4-5 πράσινες πιπεριές
-1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
-1 κουταλιά της σούπας απαλή μουστάρδα
-1 κουταλάκι του γλυκού κόκκους κύμινου
-ξύσμα ενός πορτοκαλιού
-1 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
-1/2 κούπας ελαιόλαδο
-ξύσμα ενός πορτοκαλιού
-αλάτι, πιπέρι
Μουσκεύουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ σε χλιαρό νερό με λίγο αλάτι. Το πρωί τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τα ρεβίθια, τα σκεπάζουμε με νερό, το οποίο πρέπει να είναι 2 δάκτυλα πιο πάνω από τα ρεβίθια και τα βράζουμε, έως ότου μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί τους.
Ψιλοκόβουμε τις κόκκινες και τις πράσινες πιπεριές, καθώς και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα σοτάρουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν λίγο χρώμα. Σε ένα πήλινο γιουβέτσι ρίχνουμε τα ρεβίθια και τα σοταρισμένα λαχανικά.
Προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας απαλή μουστάρδα, ένα κουταλάκι του γλυκού κόκκους κύμινου, ξύσμα ενός πορτοκαλιού ,τον άνηθο και το λάδι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, προσθέτουμε το νερό, στο οποίο βράσαμε τα ρεβύθια, αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε. Βάζουμε το γιουβέτσι στο φούρνο και ψήνουμε το φαγητό, έως ότου στεγνώσουν τα υλικά.
Το σερβίρουμε, με ψιλοκομμένα μυρωδικά: άνηθο ή θυμάρι ή βασιλικό ή μαντζουράνα ή ρίγανη ή δυόσμο.