500 γραμ. σπαγγέτι No10
200 γραμ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
150 γραμ. αντζούγιες φιλέτο ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
χυμός από ένα λεμόνι
5 φύλλα φρέσκο βασιλικό
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
λίγο πιπέρι
1 ποτηράκι ελαιόλαδο
λίγη τριμμένη γραβιέρα για το σερβίρισμα
Σωτάρουμε στο καυτό ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, τις αντζούγιες, το πιπέρι, το βασιλικό, το λεμόνι και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 3-4 λεπτά ακόμα. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά μας. Τα βράζουμε σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους. Όταν ετοιμαστούν τα μεταφέρουμε με την πηρούνα μέσα στην άλλη κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω λίγη τριμμένη γραβιέρα. Γρήγορη, εύκολη και νόστιμη μακαρονάδα. Προσοχή δεν αλατίζουμε καθόλου γιατί τα υλικά μας έχουν αρκετό αλάτι από μόνα τους. Καλή σας όρεξη.