– 2½ φλιτζάνια γίγαντες, μουλιασμένους αποβραδίς, βρασμένους, στραγγισμένους
– 1 φλιτζάνι σπανάκι ψιλοκομμένο
– 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
– ½ φλιτζάνι μαϊντανό, δυόσμο ή βασιλικό, ψιλοκομμένο
– ξύσμα από 1 μικρό πορτοκάλι
– 1 αβγό
– 1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
– 1 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
– αλεύρι + ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
– αλάτι, πιπέρι
Σπάτε τους βρασμένους γίγαντες σε μικρότερα κομμάτια, με πιρούνι. Βάζετε σε μπολ τους γίγαντες, το σπανάκι, το κρεμμύδι, τα μυρωδικά, το ξύσμα πορτοκαλιού, το αβγό, τη φρυγανιά και την 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε και πλάθετε μέχρι να πάρετε ένα ομοιόμορφο μίγμα. Βάζετε το μίγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά, να σφίξει.
Πλάθετε κεφτεδάκια στο μέγεθος που προτιμάτε, τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε ζεστό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν κι από τις δύο πλευρές.