Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Καραμελόπιτα

Καραμελόπιτα

1
karamelopita

-8 γρ. μπέικιν πάουντερ
-300 γρ. αλεύρι
-5 αυγά
-200 γρ. ζάχαρη
-500 γρ. γάλα
-200 γρ. γλυκόζη

-100γρ τριμμένο αμύγδαλο ή φουντούκι

Λιώνουμε την ζάχαρη μέχρι να γίνει καραμέλα και να πάρει σκούρο χρώμα. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε για λίγο το μείγμα να κρυώσει και προσθέτουμε το αλεύρι, τα αυγά και το μπέικεν πάουντερ. Ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί και το ψήνουμε στους 170 οC για 20- 25 λεπτά.

Αφού ψηθεί πασπαλίζουμε από πάνω με τριμμένο αμύγδαλο ή φουντούκι

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • elaiotyropsomo

    Ελαιοτυρόψωμο με μπίρα

    Για τη ζύμη -500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του -1 κουτάκι μπίρα ξανθιά -2 κουτ. σούπας …
  • Κεκάκια με κανταΐφι και σύκα

    250γρ κανταΐφι 250γρ σύκα αποξηραμένα και ψιλοκομμένα 4 αυγά 250γρ γιαούρτι στραγγιστό 300…
  • Φασόλια φούρνου λευκά

    -500γρ. Φασόλια Γίγαντες μουλιασμένοι αποβραδίς -½ φλιτζάνι Ελαιόλαδο -1 μεγάλο κρεμμύδι, …
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ελαιοτυρόψωμο με μπίρα

Για τη ζύμη -500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του -1 κουτάκι μπίρα ξανθιά -2 κουτ. σούπας …