Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Καραμελόπιτα

Καραμελόπιτα

0
karamelopita

-8 γρ. μπέικιν πάουντερ
-300 γρ. αλεύρι
-5 αυγά
-200 γρ. ζάχαρη
-500 γρ. γάλα
-200 γρ. γλυκόζη

-100γρ τριμμένο αμύγδαλο ή φουντούκι

Λιώνουμε την ζάχαρη μέχρι να γίνει καραμέλα και να πάρει σκούρο χρώμα. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε για λίγο το μείγμα να κρυώσει και προσθέτουμε το αλεύρι, τα αυγά και το μπέικεν πάουντερ. Ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί και το ψήνουμε στους 170 οC για 20- 25 λεπτά.

Αφού ψηθεί πασπαλίζουμε από πάνω με τριμμένο αμύγδαλο ή φουντούκι

 

  • Μπισκότα με μέλι και ταχίνι

    -200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις -150γρ μέλι -150γρ ταχίνι -1 βανίλια -1/3 κουτ γλυκού α…
  • Τάρτα μήλου με κρέμα βανίλιας

    Για τη βάση: -125 gr βούτυρο αγελάδας  σε θερμοκρασία δωματίου + 1 κουταλάκι -1 μέτριο αυγ…
  • Σταφυλόπιτα

    -200 γρ αλεύρι -150 γρ τυρί κότατζ -50 γρ ζάχαρη -1 αυγό -6 κ.σ. μεγάλο. φυτικό λάδι -2 κο…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αρνί γιουβέτσι με καπνιστή πάπρικα κι ανθότυρο

-200 ml ε.π. ελαιόλαδο -1,5 κιλό αρνί μπούτι και χεράκι -1 καρότο, ψιλοκομμένο -3 κρεμμύδι…