-1 κοτόπουλο μέτριο, μαζί με τη συκωταριά του
-¼ του κιλού κιμά μοσχαρίσιο
-1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
-1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-1 ποτηράκι του κρασιού κρασί αρετσίνωτο
-100γρ. πλιγούρι
-2-3 κουτ. σούπας κουκουναρόσπορους
-2 κιλά λάχανο τουρσί*
-4-5 φύλλα από λάχανο φρέσκο
-πάπρικα γλυκιά
-πιπέρι καγιέν
-αλάτι
-φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αφήνετε το πλιγούρι σε νερό να φουσκώσει και το σουρώνετε. Ζεσταίνετε λίγο λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε τον κιμά, τη συκωταριά ψιλοκομμένη, το πλιγούρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για μερικά λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το μίγμα να σιγοβράσει για 6-8 λεπτά ακόμα. Τέλος προσθέτετε το κουκουνάρι.
Κατόπιν, γεμίζετε το κοτόπουλο και κλείνετε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδα. Βάζετε το υπόλοιπο λάδι σε κατσαρόλα και ροδίζετε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές. Το σβήνετε με το κρασί. Στρώνετε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος ή πήλινο γιουβέτσι με τέσσερα πέντε φύλλα λάχανου, βάζετε από πάνω το κοτόπουλο και γύρω γύρω το λάχανο τουρσί.
Πασπαλίζετε γενναιόδωρα με πάπρικα και καυτερό πιπέρι, περιχύνετε με ένα ποτήρι χλιαρό νερό ή ζωμό κοτόπουλου, σκεπάζετε το φαγητό με καπάκι ή αλουμινόχαρτο και το ψήνετε στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.