-1.200 γρ. στήθος γαλοπούλας
-40 γρ. βούτυρο
-250 γρ. μπέικον
Για τη γέμιση
-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-10 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα
-15 κάστανα
-1 πρέζα ζάχαρη
-2 κ.σ. ελαιόλαδο
-1,5 κ.σ. βούτυρο
-2 φέτες ψωμί του τοστ
-αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα
-1 κρεμμύδι
-10 κλωνάρια θυμάρι
-2 σκ. σκόρδο
-1 κ.γ. πιπέρι κόκκους
-1 κύβο κοτόπουλο
-1 λίτρο νερό
-200 γρ. κόκκινο κρασί
-1 κ.σ. αλέυρι
-ελαιόλαδο
-1 φύλλο δάφνης
-1 πρέζα ζάχαρη
-αλάτι
Για τη γέμιση: Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει μαζί με το θυμάρι. Κόβουμε τα κάστανα σε χοντρά κομμάτια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με το κρεμμύδι για να σοταριστούν. Αλατοπιπερώνουμε. Χτυπάμε στο μίξερ τις φέτες από το ψωμί του τοστ. Μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν τα κρεμμύδια μας ρίχνουμε μέσα τις φέτες του ψωμιού. Μόλις πάρει χρώμα, βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε βούτυρο μέχρι να δέσει το μείγμα.
Για τη γαλοπούλα: ζητάμε από το χασάπη να μας ανοίξει το φιλέτο έτσι ώστε να είναι έτοιμο για γέμισμα, το αλείφουμε με το βούτυρο και το γεμίζουμε με τη γέμιση. Κλείνουμε με σπάγκο δένοντας γύρω γύρω το μπέικον. Τυλίγουμε τη γαλοπούλα με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180ο C στον αέρα για 1 ώρα και 20 λεπτά και άλλα 15 λεπτά ξεσκέπαστη. Βγάζουμε τη γαλοπούλα από τον φούρνο και την κόβουμε σε φέτες.
Για τη σάλτσα: Καθαρίζουμε ένα κρεμμύδι, το κόβουμε και το βάζουμε σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά με λίγο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε 2 σκ. σκόρδο, κόκκους πιπεριού, 1 πρέζα ζάχαρη και κλωνάρια από θυμάρι. Τα σοτάρουμε για να καραμελώσουν. Βάζουμε 1 κ.σ αλεύρι και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ ρίχνουμε τον κύβο και το νερό. Αφήνουμε να βράσει και να δέσει η σάλτσα σε μέτρια φωτιά. Σουρώνουμε τη σάλτσα πάνω από τη γαλοπούλα.