-4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
-1½ φλιτζάνι ζάχαρη
-120 γρ. βούτυρο
-1/3 φλιτζανιού γάλα
-1/2 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη
-2 φακελάκια σκόνη βανίλια
-5 αυγά
-1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα χοντροκοπανισμένη
-3/4 φλιτζανιού σταφίδες μαύρες ή ξανθές ή και ανάμεικτες
-σουσάμι για πασπάλισμα
Αναμειγνύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια. Χτυπάτε το βούτυρο με 1 φλιτζάνι ζάχαρη. Διαλύετε το κακάο στο γάλα και το προσθέτετε στο μείγμα μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη. Ρίχνετε τα αυγά ένα ένα εναλλάξ με το αλεύρι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να αποκτήσετε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια σας. Προσθέτετε την καρυδόψιχα και τις σταφίδες και ανακατεύετε το μείγμα με κουτάλι για να μοιραστούν ομοιόμορφα παντού.
Ανοίγετε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο και την κόβετε με κουπ πατ σε σχήματα της αρεσκείας σας ή την πλάθετε με τα χέρια σας σε μικρά κουλουράκια. Μεταφέρετε τα κουλουράκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τα πασπαλίζετε με το σουσάμι και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 10’ – 15’ περίπου.