2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
1 ζαχαρούχο γάλα
1 φυτική σαντιγί
5 κ.σ. ινδοκάρυδο
Χτυπάμε στο μίξερ το ζαχαρούχο γάλα με τη σαντιγί μερικά λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και το ανακατεύουμε ακόμη λίγο. Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας. Σε μια μακρόστενη φόρμα ή τάπερ στρώνουμε ζελατίνα, ή αλουμινόχαρτο, ή χαρτί ζαχαροπλαστικής, έτσι ώστε το μισό και παραπάνω να περισσεύει έξω από τα τοιχώματα. Ρίχνουμε το μείγμα και το βάζουμε στην κατάψυξη για μερικές ώρες. Ο κορμός είναι semi-frost, οπότε δεν θα παγώσει και πολύ, ώστε να γίνει “πέτρα”!
Μπορείτε να κάνετε διαφορές παραλλαγές της συνταγής:
-Αντί για μπισκότα petit-beurre, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies, oreo ή οποιοδήποτε άλλο μας αρέσει.
-Ξηρούς καρπούς, ιδιαίτερα φουντούκια και σταφίδες.
-Κομμάτια ή σταγόνες μαύρης ή λευκής σοκολάτας ή και smarties, για πιο παιχνιδιάρικο αποτέλεσμα.
-Κομμάτια φρούτων φρέσκων ή του κουταλιού, μαζί με λίγο σιρόπι. Τρούφα ή ινδοκάρυδο για επικάλυψη.