-1 κιλό κουνουπίδι (μόνο τα μπουκετάκια)
-1 μπαστουνάκι κανέλας
-1 κουτ. γλυκού κόκκινο καυτερό πιπέρι
-100ml ελαιόλαδο
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-250γρ. ντοματάκια αποφλοιωμένα
-2 καρότα μεγάλα, χοντροτριμμένα
-1½ φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
-50γρ. σταφίδες μαύρες
-αλάτι
Σοτάρετε το κρεμμύδι, το κουνουπίδι και τα καρότα στο ελαιόλαδο μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι. Ρίχνετε το μπαστουνάκι της κανέλας, τα αποφλοιωμένα ντοματάκια, το κόκκινο πιπέρι, λίγο αλάτι και το ζωμό λαχανικών. Σιγοβράζετε το φαγητό σκεπασμένο σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά. Κατά διαστήματα ανακινείτε την κατσαρόλα για να μην κολλήσει το φαγητό.
Ανοίγετε την κατσαρόλα, αφαιρείτε το μπαστουνάκι κανέλας και ρίχνετε τις σταφίδες. Ανακατεύετε προσεκτικά και αφήνετε το φαγητό να σταθεί για 2-3 λεπτά προτού σερβίρετε σε πιάτα.