Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Τάρτα σοκολάτας με μαρμελάδα

Τάρτα σοκολάτας με μαρμελάδα

0

-90 γρ. βούτυρο αγελάδος

-1/3 κ.γ. αλάτι

-70 γρ. ζάχαρη άχνη

-25 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη

-1 μικρό αυγό (35 γρ., αν το ζυγίσουμε χωρίς το τσόφλι)

-165 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

-15 γρ. κακάο + μπόλικο επιπλέον για το σερβίρισμα

γέμιση

-300 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά

-120 γρ. φρέσκο γάλα, πλήρες

-300 γρ. κουβερτούρα με 70% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια

-2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα

-100-120 γρ. μαρμελάδα σμέουρο ή φρούτα του δάσους

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και αδειάζουμε τα 45 γρ. μέσα στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε το κακάο, κοσκινισμένο, το βούτυρο, το αλάτι, την άχνη, την αμυγδαλόσκονη και το αυγό, και τα ζυμώνουμε με το φτερό μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και συνεχίζουμε το ζύμωμα για πολύ λίγο, μέχρι να προκύψει μια σφιχτή ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα στο ψυγείο. Την ανοίγουμε με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο πάχους και το στρώνουμε μέσα σε μια φόρμα τάρτας διαμέτρου 26 εκ., καλύπτοντας και τα τοιχώματα, κόβοντας όση εξέχει από αυτά.

Γέμιση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και την τοποθετούμε στη φωτιά. Λίγο προτού πάρει βράση το μείγμα, το αποσύρουμε και το αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα λείο και ομοιογενές σοκολατένιο μείγμα και έπειτα προσθέτουμε λίγα λίγα τα αυγά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Απλώνουμε τη μαρμελάδα στη βάση της τάρτας και από πάνω αδειάζουμε τη σοκολατένια γέμιση. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά. Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει, την ξεφορμάρουμε και την πασπαλίζουμε με κακάο. Αν θέλουμε, μπορούμε να τη σερβίρουμε με άγλυκη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μπιφτέκια σολομού

-500 gr. φιλέτο σολομού ψιλοκομμένο σαν κιμάς -2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα -1/2 χούφτα …