-4 χοιρινά σνίτσελ μετρίου μεγέθους
-2 αυγά
-1/2 φλ. τσαγιού γάλα
-1 κ.σ. μουστάρδα
-3 κ.σ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
-μια πρέζα θυμάρι
-λίγο μπούκοβο
-3 κ.σ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
-αλάτι
-φρυγανιά τριμμένη
-ελαιόλαδο
Για τις πατάτες:
-1 κουταλιά μουστάρδα
-χυμό από ένα λεμόνι
-2 κουταλάκια κέτσαπ
-7 πατάτες μέτριες
Αρχικά σε ένα μπωλ ρίχνουμε το γάλα, τα αυγά και τα χτυπάμε. Προσθέτουμε μουστάρδα, θυμάρι, αλάτι, μπούκοβο, κεφαλογραβιέρα και σε ένα άλλο πιάτο αρκετή ποσότητα φρυγανιά τριμμένης.
Στη συνέχεια παίρνουμε τα σνίτσελ, τα βουτάμε το μίγμα με το γάλα, ύστερα στη φρυγανιά και από τις 2 πλευρές, και στη σχάρα του φούρνου τοποθετούμε αλουμινόχαρτο, τα σνίτσελ λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν. Βάζουμε τη σχάρα του φούρνου στη μέση και ψήνουμε σους 180 βαθμούς για 30 λεπτά και από τις 2 πλευρές.
Για τις πατάτες:
Πλένουμε καθαρίζουμε, κόβουμε τις πατάτες σε χοντρά κομμάτια και τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι.
Σε ένα μπωλάκι διαλύουμε στο χυμό λεμονιού τη μουστάρδα μα την κέτσαπ, περιχύνουμε τις πατάτες και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη κα λίγο ελαιόλαδο. Τέλος τοποθετούμε το ταψάκι στον προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 45 λεπτά.