-500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
-2 σκ. σκόρδο
-2 κ.σ. ελαιόλαδο
-1 κ.γ. κύμινο
-2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
-1 φλ. μαυροδάφνη
-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
-γιαούρτι στραγγιστό
-δυόσμος ψιλοκομμένος
Για τη σάλτσα
-1 κιλό ντομάτες τριμμένες
-2 κ.σ. ελαιόλαδο
-1 κ.σ. πελτέ
-1 πρέζα ζάχαρη
-2-3 κόκκοι μπαχάρι
-Αλάτι, πιπέρι
Μουλιάζουμε το ψωμί στο κρασί. Το στύβουμε και το βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υλικά του κιμά και τα ζυμώνουμε όλα μαζί μέχρι να αφρατέψει ο κιμάς. Συγχρόνως, βράζουμε όλα μαζί τα υλικά της σάλτσας για 15′ μέχρι να δέσει η σάλτσα. Βουτάμε τα χέρια στο κρασί και πλάθουμε σε μικρά σουτζουκάκια και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο για λίγα λεπτά να ροδίσουν. Τα προσθέτουμε στη σάλτσα να βράσουν για 10′ σε μέτρια φωτιά.