-1 κιλό φιλέτο κοτόπουλου, κομμένο σε μπουκιές
-1 κουτ. γλυκού σκόρδο σκόνη
-1/2 κ.γ. πάπρικα
-1/2 κ.γ. μπούκοβο (προαιρετικά)
-1 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
-αλάτι πιπέρι
-2 + 2 κ.σ. ελαιόλαδο
-1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1 ποτηράκι του κρασιού λευκό, ξηρό κρασί
-2 κ.σ. βούτυρο
-2 κ.σ. αλέυρι
-1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
-200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 10% λιπαρά + λίγο ακόμα για το γαρνίρισμα
-λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τις μπουκιές κοτόπουλου, το σκόρδο σε σκόνη, τη πάπρικα, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά με τα χέρια σας. Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα με μέτρια φωτιά και σοτάρετε (σε 2-3 δόσεις) το κοτόπουλο από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Βγάζετε, με τρυπητή κουτάλα, από τη κατσαρόλα το κοτόπουλο.
Ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο ίδιο σκεύος, προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα σοτάρετε για 4-5 λ, μέχρι να καραμελώσουν. Τα σβήνετε με το κρασί και συνεχίζετε το μαγείρεμα για λίγη ώρα ακόμα μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ανακατεύετε, ξύνοντας καλά τον πάτο της κατσαρόλας με τα υπολείμματα του κοτόπουλου. Κάνετε ένα πηγαδάκι και ρίχνετε στο κέντρο της κατσαρόλας τις 2 κ.σ. βούτυρο. Μόλις λιώσει, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε ζωηρά με μια ξύλινη κουτάλα. Σταδιακά προσθέτετε το ζωμό και ανακατεύετε. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήστε τη σάλτσα να πάρει βράση και να πυκνώσει ελαφρά. Ρίχνετε στη κατσαρόλα τα κομμάτια του κοτόπουλου (μαζί με τα υγρά του) και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 40-45 λ ακόμα, μέχρι να μειωθεί αρκετά η ποσότητα της σάλτσας και να πυκνώσει. Τέλος, προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε. Μόλις «δέσει» η σάλτσα, αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.