Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο «Ανανεωμένη» και με υψηλούς στόχους η Ξάνθη στο ξεκίνημα της σεζόν

«Ανανεωμένη» και με υψηλούς στόχους η Ξάνθη στο ξεκίνημα της σεζόν

0
proti 2017

Τελέστηκε ο αγιασμός και πραγματοποιήθηκε η πρώτη προπόνηση για τη σεζόν 2017-2018

«Να τερματίσουμε ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα» δήλωσε στην παρουσίαση ο νέος προπονητής Μίλαν Ράσταβατς

Με αισιοδοξία για μία επιτυχημένη σεζόν που θα έχει θετικό απολογισμό στο τέλος της ξεκίνησε τη Δευτέρα (03/07) η Ξάνθη την προετοιμασία της ενόψει της νέας χρονιάς. Στην πρώτη συνάντηση βρέθηκαν αρκετά νέα πρόσωπα, καθώς τόσο ο προπονητής (Μίλαν Ράσταβατς), ο βοηθός του (Ντράγκαν Ίλιτς) και ο τεχνικός διευθυντής (Κώστας Τσαλίκης) ξεκίνησαν αυτό το καλοκαίρι τη συνεργασία με την ομάδα, ενώ στο έμψυχο δυναμικό βρίσκονται νέοι παίκτες (Γέντρισεκ, Μπουλά, Κάστρο, Τζελέπης, Ρότσε κ.α.), που αντικατέστησαν ορισμένους που αποχώρησαν μετά από πολλά χρόνια παρουσίας στην Ξάνθη, όπως οι Σολτάνι, Βασιλακάκης, Λουτσέσκου (προπονητής), Κασναφέρης (τιμ μάνατζερ) κ.α.

Έτσι το «ρόστερ» για τη νέα χρονιά είναι οι:

Τερματοφύλακες: Ζίβκοβιτς Ζίβκο, Γκαραβέλης Αθανάσιος, Δεμένικος Μανώλης, Σταθάκης Παναγιώτης, Τζελέπης Γιώργος.

Αμυντικοί: Σαλιμό Σιλά, Λισγάρας Χρήστος, Μελιόπουλος Δημήτρης, Μπαξεβανίδης Δήμος, Ορφανίδης Λάζαρος, Σβάρνας Στράτος, Φλίσκας Κώστας, Χατζητερζόγλου Οκάν.

Μέσοι: Μπουλά Κίκε, Καμαρά Κασά, Ντε Λούκας Πάμπλο, Λουσέρο Άντριαν, Μεχία Αλφρέδο, Λουσέρο Άντριαν, Ρότσε Γκόραν, Ορφανίδης Πέτρος, Τριάδης Παναγιώτης.

Επιθετικοί: Γέντρισεκ Έρικ, Ματίας Κάστρο, Σαμπανίδης Νικόλαος, Φασίδης Βασίλης.

* Θα γίνουν επιπλέον τρεις μεταγραφές.

Πριν την έναρξη της προπόνησης έγινε η παρουσίαση του Μίλαν Ράσταβατς στο συνεδριακό χώρο του Le Chalet. Ο 43χρονος Σέρβος προπονητής που ανακοινώθηκε στις 12 Ιουνίου, καλωσορίστηκε επίσημα από τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Ξάνθη στην οποία ήταν παρόντες ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ κ. Γιώργος Στράτος, τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Δαμκαλής, Μπερμπέρογλου, ο τεχνικός διευθυντής κ. Γιάννης Παπαδημητρίου, ο team manager Κώστας Τσαλίκης κ.α.

Την παρουσίαση του νέου προπονητή προλόγισε ο Άρης Πιαλόγλου ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και τον κ. Ράσταβατς: “Καλησπέρα σας και καλώς ήρθατε στο ξεκίνημα της νέας αγωνιστικής περιόδου και στην παρουσίαση του νέου προπονητή. Έχουν περάσει 29 χρόνια κι αν αναλογιστούμε πως ξεκινήσαμε και που φτάσαμε, πιστεύω ότι μόνο χαρά και ενθουσιασμό πρέπει να νιώθουμε κι εμείς αλλά και όλοι οι φίλαθλοι. Χωρίς να ευλογήσουμε για γένια μας, αν ρίξουμε μια ματιά στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Ελλάδας θα δούμε ότι η Ξάνθη εκπροσωπεί την μισή Ελλάδα, αν σκεφτούμε ότι η επόμενη ΠΑΕ στη Super League – μετά τον ΠΑΟΚ – είναι η Λάρισα. Μπορείτε λοιπόν να αναλογιστείτε εύκολα το μέγεθος και την ευθύνη του ΑΟ ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ στην Α! Εθνική, όλα αυτά τα χρόνια.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Μίλαν Ράσταβατς ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι σ’ αυτή την ποδοσφαιρική ομάδα και θα συνεχίσω το έργο που άφησε ο προηγούμενος προπονητής. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό μαζί με όλο το επιτελείο μου για τον Σύλλογο. Πρώτος προσωπικός στόχος που θέτω, είναι να φέρω νέες αξίες στο ποδοσφαιρικό περιβάλλον. Είτε μέσω αγωνιστικού πλάνου, είτε μέσω της βαθμολογικής θέσης και να εξελίξουμε τους παίκτες και την ομαδικότητά μας. Φυσικά για την ομάδα της Ξάνθης σαν Σύλλογος, ο στόχος είναι να τερματίσουμε στο πρώτο μισό του βαθμολογικό πίνακα.»

Για τους λόγους που ήρθε στην Ξάνθη: «Για την Ξάνθη έχω να πω ότι είναι ένα πολύ οργανωμένο club, έχει πολύ καλό περιβάλλον, τόσο η πόλη όσο και η ποδοσφαιρική ομάδα. Είναι απλά πράγματα που όμως δεν συναντάς παντού. Μπορώ έτσι να επικεντρωθώ μόνο στο ποδόσφαιρο και τα υπόλοιπα μέλη του Συλλόγου να συνεχίσουν απερίσπαστα το δικό τους έργο.»

Για τα νέα πρόσωπα στο έμψυχο δυναμικό και την φιλοσοφία που θέλει να περάσει: «Είμαι σίγουρος ότι θα δείτε κάποια καινούργια πράγματα. Το ποδόσφαιρο είναι ένα όμορφο παιχνίδι στο οποίο μπορείς να πετύχεις το ίδιο αποτέλεσμα με διαφορετικούς τρόπους. Κάθε προπονητής φέρνει μαζί του κάτι ξεχωριστό. Υπάρχουν πράγματα που με χαρακτηρίζουν κι αυτά θα μας βοηθήσουν να είμαστε πετυχημένοι. Πιστεύω ότι θα σας αρέσουν.»

Για το αγαπημένο του σύστημα: «Το 4-3-3».

Στη συνέχεια η ¨δράση¨ μεταφέρθηκε στο γήπεδο για τον αγιασμό που τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων ο οποίος ευχήθηκε στους παίκτες υγεία και επιτυχία τη νέα χρονιά κι έπειτα πραγματοποιήθηκε η πρώτη προπόνηση, μπροστά σε αρκετούς φιλάθλους, σηματοδοτώντας έτσι την έναρξη της χρονιάς.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κύπελλο Ελλάδος: Οριστικά στο Πανθεσσαλικό ο τελικός

Δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να φιλοξενήσει κόσμο το γήπεδο του Βόλου, σύμφωνα με τον π…