-2 φιλέτα από κοτόπουλο χωρίς την πέτσα, σε μεγάλες μπουκιές
-2 μπανάνες ώριμες, σε ροδέλες
-1 κρεμμύδι κομμένο όπως στη χωριάτικη
-χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1 συσκευασία γάλα καρύδας
-1 κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
-1 κουτ. γλυκού κουρκουμά ή κάρι σκόνη
-κόλιανδρο φρέσκο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα
-αλάτι, πιπέρι
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε σε δυνατή φωτιά το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές, μαζί με το κρεμμύδι. Χαμηλώνετε τη φωτιά, ρίχνετε το γάλα καρύδας, το τζίντζερ, το κάρυ ή τον κουρκουμά, το χυμό και το ξύσμα από το λάιμ, αλάτι και 1 φλιτζάνι του καφέ νερό. Ανακατεύετε και μαγειρεύετε το φαγητό σκεπασμένο, σε χαμηλή φωτιά, για μισή ώρα.
Πέντε λεπτά πριν το κατεβάσετε προσθέτετε και τη μπανάνα. Σερβίρετε με τον μαϊντανό ή το κόλιανδρο μαζί με λευκό ρύζι μπασμάτι.