Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Τρεις ανήλικοι κόντεψαν να πνιγούν στο Μυρωδάτο

Τρεις ανήλικοι κόντεψαν να πνιγούν στο Μυρωδάτο

0
pnigmos

Η άμεση παρέμβαση του ναυαγοσώστη της παραλίας έσωσε την ζωή τους. Ταχύπλοο σε μικρή απόσταση από τους λουόμενους στα Άβδηρα

S.O.S. από το Λιμενικό Τμήμα Πόρτο Λάγος

Παρ’ ολίγον να εξελιχθεί σε τραγωδία το μπάνιο 3 ανήλικων παιδιών από το Δροσερό. Κινδύνευσαν να πνιγούν ενώ κολυμπούσαν στη θάλασσα του Μυρωδάτου την Κυριακή 2 Ιουλίου. Η άμεση παρέμβαση του ναυαγοσώστη της παραλίας έσωσε την ζωή τους, ενώ άμεση ήταν και η παρέμβαση του Β΄ Λιμενικού Τμήματος Λάγος που επιλήφθηκε καταγράφοντας το συμβάν ενώ διενεργεί προανάκριση.

Παρ’ ολίγον τραγωδία

Οι τρεις ανήλικοι 15,16 και 17 ετών χωρίς συνοδεία ή επίβλεψη κάποιου ενηλίκου μπήκαν για κολύμπι. Με το παιχνίδι απομακρύνθηκαν σε αρκετό βάθος. Περίπου στις 4.30 η ώρα κάποιο από τα παιδιά άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Προς το μέρος του πήγε ο φίλος του αλλά δεν μπορούσε να τον βοηθήσει αντίθετα κινδύνευσε και αυτός αφού ο πρώτος τον τραβούσε στον βυθό. Δημιουργήθηκε πανικός, τα παιδιά φώναζαν. Έγιναν αντιληπτά από τον ναυαγοσώστη ο οποίος προσέτρεξε σε βοήθεια. Προς το μέρος τους κινήθηκαν και αρκετοί λουόμενοι. Ο ναυαγοσώστης έβγαλε το παιδί που πνιγόταν στην παραλία και στην συνέχεα επεχείρησε να βγάλει και τα άλλα παιδιά αλλά στο μεταξύ τα είχαν βοηθήσει λουόμενοι. Ο ναυαγοσώστης προσέφερε στο παιδί τις πρώτες βοήθειες ενώ ασθενοφόρο μετέφερε και 3 παιδιά στο Κέντρο Υγείας Αβδήρων και στην συνέχεια στο νοσοκομείο Ξάνθης. Η κατάσταση της υγεία τους ήταν καλή ωστόσο νοσηλεύτηκαν για ένα βράδυ για προληπτικούς λόγους.

S.O.S. από το Λιμενικό Τμήμα Πόρτο Λάγος

Σε αφορμή το περιστατικό αυτό καθώς και το άλλο πρόσφατο περιστατικό πνιγμού ηλικιωμένου την Δευτέρα 10 Ιουλίου στην παραλία «Μέσης» Νομού Ροδόπης το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Πόρτο Λάγος εφιστά εκ νέου την προσοχή των συμπολιτών μας για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην θάλασσα και τη λήψη θαλασσίου λουτρού, τονίζοντας ιδιαίτερα:

● την μεγάλη σοβαρότητα της αδιάλειπτης γονικής επίβλεψης των μικρών παιδιών όταν αυτά βρίσκονται μέσα ή κοντά στο νερό.

● Τα άτομα προχωρημένης ηλικίας δεν πρέπει να υπερεκτιμούν τις δυνάμεις τους, καλό είναι να κολυμπούν με παρέα και να μην απομακρύνονται από την ακτή αλλά να κολυμπούν κατά μήκος αυτής.

Ταχύπλοο σε μικρή απόσταση από τους λουόμενους στα Άβδηρα

Με αφορμή πρόσφατο περιστατικό κίνησης ταχυπλόου σκάφους σε μικρή απόσταση από τους λουομένους στην θαλάσσια περιοχή Αβδήρων Ν. Ξάνθης το οποίο έλαβε χώρα την Κυριακή 2 Ιουλίου, το Β΄ Λιμενικό τμήμα Πόρτο Λάγος εφιστά εκ νέου την προσοχή των συμπολιτών μας οι οποίοι είναι ιδιοκτήτες ταχυπλόων σκαφών αναφορικά με την τήρηση των κανόνων ασφαλούς πλεύσης τονίζοντας ιδιαίτερα την απαγόρευση κίνησης:

● Σε απόσταση μικρότερη των εκατό (100) μέτρων από το εξωτερικό μέρος των πλωτών σημαντήρων, κίτρινου χρώματος, που επισημαίνουν τα όρια μέχρι τα οποία φθάνουν οι λουόμενοι στις λουτρικές εγκαταστάσεις.

● Σε απόσταση μικρότερη των διακοσίων (200) μέτρων από το συνηθισμένο σημείο στο οποίο φθάνουν κολυμπώντας οι λουόμενοι στις θαλάσσιες περιοχές που δεν επισημαίνονται με πλωτούς σημαντήρες.

● Σε κάθε περίπτωση με ταχύτητα μεγαλύτερη των πέντε (5) κόμβων σε απόσταση μικρότερη των διακοσίων (200) μέτρων από την ακτογραμμή στις περιοχές που δεν υπάρχουν λουόμενοι.

● Σε απόσταση μικρότερη των εκατόν πενήντα (150) μέτρων από πλωτούς σημαντήρες κίτρινου χρώματος οι οποίοι φέρουν σημαία κίτρινη με διαγώνια κόκκινη γραμμή, στην οποία αναγράφονται τα γράμματα Υ.Δ. (ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ), και οι οποίοι καταδεικνύουν την ύπαρξη υποβρυχίου αλιέα στο σημείο εκείνο.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Για 67 περιπτώσεις κλοπών μετασχηματιστών ΔΕΔΔΗΕ κατηγορούνται οι τέσσερις συλληφθέντες

Εντοπίστηκαν επ’ αυτοφώρω την προηγούμενη εβδομάδα να κλέβουν, ενώ από την κατοχή τους κατ…