Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κολοκύθια γεμιστά με κρεμμύδια και φέτα

Κολοκύθια γεμιστά με κρεμμύδια και φέτα

0
kolokithakia-kremidia

-6 μεγάλα κολοκύθια, κατά προτίμηση στρογγυλά

-50 ml ελαιόλαδο

-1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι, τριμμένο

-2 σκελίδες σκόρδου, σε φετάκια

-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τα κρεμμύδια

-1 κιλό ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες

-100 ml ελαιόλαδο

– 1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, σε σκόνη

-60 γρ. σταφίδες, της αρεσκείας μας

-50 ml ξίδι, κατά προτίμηση από λευκό κρασί ή μηλόξιδο

-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

-200 γρ. φέτα της αρεσκείας μας, χοντροθρυμματισμένη

Σε ένα αντικολλητικό σκεύος ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για περίπου 2 – 3 λεπτά. Προσθέτουμε τις σταφίδες, το ξίδι, αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε απαλά, χαμηλώνουμε στο ελάχιστο τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν και να «μελώσουν», προσθέτοντας αν χρειαστεί ελάχιστο νερό. Αποσύρουμε, προσθέτουμε τη μισή φέτα και ανακατεύουμε.

Εν τω μεταξύ, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C. Κόβουμε και πετάμε την άκρη κάθε κολοκυθιού και αφαιρούμε την ψίχα από το εσωτερικό τους. Βάζουμε τα κολοκύθια σε ένα ταψί που να τα χωράει ακριβώς, τα περιχύνουμε με το λάδι, τα πασπαλίζουμε με το σκόρδο, το θυμάρι, πιπέρι και μπόλικο αλάτι και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά. Τα ξεφουρνίζουμε, τα γεμίζουμε, τα καλύπτουμε με λαδόχαρτο και τα ψήνουμε για άλλα 20 – 30 λεπτά μέχρι να αναμειχθούν οι γεύσεις. Ξεφουρνίζουμε, σκορπίζουμε την υπόλοιπη φέτα και σερβίρουμε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λάχανο με κιμά και νουντλς

-1 μικρό λάχανο, λεπτοκομμένο -500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος -225 γρ. νουντλς -2 ξερά κρεμμύδι…