Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Για την… ηχογράφηση οι διαφωνίες στην Ποιότητας Ζωής

Για την… ηχογράφηση οι διαφωνίες στην Ποιότητας Ζωής

0
poiotitas23-6-17

Φανουράκης και Ανταμπούφης επέμειναν λόγω της υπόθεσης αλλαγής στα πρακτικά – Αποφασίστηκε να καταγράφονται όλες οι συνεδριάσεις, αλλά να απομαγνητοφωνούνται μόνο κατόπιν αιτήματος

Άρθηκε η απαλλοτρίωση του μεγάλου οικοπέδου στην γωνία των οδών Σάρδεων και Περιθεωρίου 20 χρόνια περίπου μετά τον χαρακτηρισμό του από τον δήμο

Ένα θέμα που δεν ήταν ούτε στα της ημερησίας διάταξης αλλά ούτε στα εκτός ήταν αυτό που απασχόλησε περισσότερο την συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής την Παρασκευή. Ο κ. Φανουράκης υπενθύμισε το αίτημα που υπήρξε για ηχογράφηση όλων των συνεδριάσεων των Επιτροπών, όπως και του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά την υπόθεση των πρακτικών που έφτασε στον εισαγγελέα, αφού έχει ειπωθεί ότι η γραμματείς δεν προλαβαίνουν να καταγράφουν επί λέξει όσα λέγονται. Παρά τις ενστάσεις της προέδρου της Επιτροπής, Αλεξίας Γκιρτζίκη, αποφασίστηκε να πραγματοποιούνται όλες οι συνεδριάσεις στην μεγάλη αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και όχι στον προθάλαμο του γραφείου του Δημάρχου, προκειμένου να ηχογραφούνται όλες. Λόγω φόρτου όμως των υπαλλήλων, ο κ. Ανταμπούφης πρότεινε ως λύση να υπάρχουν τα ηχητικά αρχεία και να γίνεται απομαγνητοφώνηση μόνο όταν προκύψει κάποιο θέμα με τα γραπτά πρακτικά.

Αποχαρακτηρίστηκε το μεγάλο οικόπεδο επί της Σάρδεων μετά από 20 και πλέον χρόνια

Παρόντες στην συνεδρίαση ήταν και ο δικηγόρος κ. Παπαχριστόπουλος μαζί με τον κ. Δήμογλου, ενώ κλήθηκε από την Πολεοδομία Ξάνθης η κα Φάκα, προκειμένου να ενημερώσουν επί της εισηγητικής έκθεση για την άρση απαλλοτρίωσης των ακινήτων στο τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Σάρδεων, Περιθεωρίου, Βαμβακά και μιας ακόμη ανώνυμης οδού. Ο αποχαρακτηρισμός εγκρίθηκε ομόφωνα από την Επιτροπή, κατόπιν και εισήγησης του νομικού συμβούλου του δήμου Ξάνθης κ. Λάμπρου. Όπως τόνισε ο τελευταίος, η απόφαση είναι μονόδρομος κατόπιν της απόφασης του Πρωτοδικείου και του Εφετείου Κομοτηνής. Ο κ. Παπαχριστόπουλος θύμισε ότι η έκταση αυτή χαρακτηρίστηκε προς απαλλοτρίωση από τον δήμο Ξάνθης πριν 20 περίπου χρόνια, χωρίς να προχωρήσει σε κάποια ενέργεια όλο αυτό το διάστημα και με οικονομική ζημία για τους ιδιοκτήτες. Ως εναλλακτική λύση προτάθηκε από την κα Φάκα η εκ νέου δέσμευση των ακινήτων με αντίστοιχη αποζημίωση, για την οποία όμως δεν υπάρχουν τα απαραίτητα ποσά στον δήμο.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, θέσεις ΑμΕΑ και φορτοεκφόρτωσης

Τα υπόλοιπα θέματα εγκρίθηκαν ομόφωνα χωρίς ιδιαίτερη συζήτηση καθώς αφορούσαν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας, δημιουργία θέσεων φορτοεκφόρτωσης, απαγόρευση διέλευσης βαρέων οχημάτων σε τμήματα των οδών Πραξιτέλους, Ηλιουπόλεως και Μαιάνδρου, την δημιουργία δύο θέσεων στάθμευσης ΑμΕΑ επί της οδού Ανατ. Θράκης 20 και επί της οδού Κλεμανσώ 50, έμπροσθεν του 11ου Νηπιαγωγείου Ξάνθης για νήπιο που φοιτά εκεί. Ενημερώθηκε επίσης το Σώμα ότι υπήρξε αίτημα από την Αποκεντρωμένη για αιτιολόγηση της διακοπής της θητείας του κ. Μπένη από την θέση του Αντιπροέδρου, κάτι που δεν είχε γίνει αρχικά για λόγους διακριτικότητας.

 

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

 

chdiafonidis@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ματαιώνονται οι μαθητικές παρελάσεις σ’ όλη την ΑΜΘ

Θα πραγματοποιηθεί μόνο στρατιωτική παρέλαση Η απόφαση ελήφθη από τον περιφερειάρχη Χ. Μέτ…