Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Ο Μ. Φανουράκης αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Ο Μ. Φανουράκης αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

0
poiotitas19-5-17

Οι πολλές συνδιοργανώσεις του Κέντρου Πολιτισμού εγκρίθηκαν πλέον ως παραχωρήσεις δημοτικών χώρων από την Επιτροπή

Αύριο νέα συνεδρίαση όπου θα συζητηθεί ο κανονισμός για τα περίπτερα και η έγκριση τοποθέτησης του αγάλματος του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Το μεσημέρι της Παρασκευής 19 Μαΐου η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εξέλεξε νέο αντιπρόεδρο στην θέση του εν αργία τελούντος Δημήτρη Μπένη. Όπως προβλέπει η διαδικασία ο αντιπρόεδρος προέρχεται από την πλευρά της αντιπολίτευσης. Υποψηφιότητα έθεσαν ο Μανώλης Φανουράκης από την «Κοινωνία Δημοτών» και ο Στέλιος Γουναρίδης από την δημοτική παράταξη «Συμμετέχω» του Δημήτρη Μπένη. Ο κ. Γουναρίδης δήλωσε ότι θεωρεί πιο σωστό εφόσον αντιπρόεδρος ήταν ο επικεφαλής της παράταξής του να εκλεγεί ο νέος αντιπρόεδρος από την ίδια παράταξη αν δεν υπάρχει κάποια άλλη γνώμη. Μόλις εκδηλώθηκε όμως η υποψηφιότητα του Μανώλη Φανουράκη απέσυρε την δική του και έτσι ο κ. Φανουράκης θα είναι αντιπρόεδρος μέχρι την λήξη της αργίας που έχει επιβληθεί στον κ. Μπένη, που επανέρχεται αυτοδικαίως μετά το πέρας του εξαμήνου. Παράπονα εξέφρασε ο κ. Κολλάρος για την επιλογή του κ. Ανταμπούφη ως αναπληρωτή, υπενθυμίζοντας ότι κατά τις εκλογές για την νέα σύνθεση των Επιτροπών είχε δηλώσει υποψηφιότητα και θα έπρεπε να επιλεγεί. Η πρόεδρος της Επιτροπής κα Γκιρτζίκη υπενθύμισε ότι το ίδιο είχε κάνει και ο κ. Ανταμπούφης και το θέμα έληξε.

Πολλές εκδηλώσεις στις πλατείες του δήμου το επόμενο διάστημα

poiotitasanti19-5-17Οι περισσότερες από τις εκδηλώσεις που συζητήθηκαν στο Κέντρο Πολιτισμού και στις οποίες ο δήμος Ξάνθης συμμετέχει ως συνδιοργανωτής συζητήθηκαν και στην Επιτροπή που αποφασίζει για την παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων. Η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής στις 21 έως 23 Ιουνίου σε πάρκο Μεγάλου Αλεξάνδρου, κεντρική πλατεία και πλατεία Μητροπόλεως, εκδήλωση του Συλλόγου γονέων και φίλων παιδιών με κινητικές και νοητικές διαταραχές Ξάνθης «Στηρίζω» στις 10 Ιουνίου στο θεατράκι της κεντρικής πλατείας, η εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης Ξάνθης στην κεντρική πλατεία που μεταφέρεται από τις 20 Ιουνίου για τις 27 Ιουνίου ήταν θέματα που εγκρίθηκαν ομόφωνα. Συζήτηση υπήρξε επί της εισηγητικής έκθεσης του κ. Αβραμίδη από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου για την εκτέλεση εργασιών στην ξύλινη πέργκολα σε κοινόχρηστο χώρο επί της οδού Βασ. Κων/νου 86 απέναντι από την πλατεία Αντίκα. Ο κ. Ανταμπούφης εξέφρασε τις ενστάσεις του καθότι, όπως ισχυρίστηκε, με τον τρόπο αυτό καταστρατηγείται η κανονιστική του δήμου Ξάνθης για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, όπου αναφέρεται ρητά η τοποθέτηση ομπρελών σε κοινόχρηστους χώρους με παρόμοια χρήση. Ο κ. Αβραμίδης όσο και η νομική σύμβουλος της ιδιοκτήτριας του καταστήματος και μισθώτριας του χώρου τόνισαν ότι η ξύλινη πέργκολα βρίσκεται εκεί από 20ετίας, ενώ τα έξοδα συντήρησης θα τα καλύψει η ιδιοκτήτρια. Το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με καταγεγραμμένη την αρνητική ψήφο του κ. Ανταμπούφη.

Παρόμοιες ενστάσεις υπήρξαν από τον κ. Φανουράκη για μια νέα θέση φορτοεκφόρτωσης επί της οδού 28ης Οκτωβρίου 271. Όπως ανέφερε, η υπηρεσία εισηγείται πάντα θετικά και έχει γεμίσει η πόλη με θέσης φορτοεκφόρτωσης, ψηφίζοντας ‘’λευκό’’ στο θέμα. Το τελευταίο θέμα αφορούσε στη δημιουργία θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ επί της Κιουταχείας 26Β. Παρότι εγκρίθηκε, ο κ. Ανταμπούφης υπενθύμισε ότι θα πρέπει να γίνει έλεγχος για θέσεις που έχουν δοθεί στο παρελθόν, οι οποίες δεν πληρούν πλέον τις προϋποθέσεις για τις οποίες δόθηκαν.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την Πέμπτη θα διεξαχθεί η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξάνθης

Αναλυτικά τα θέματα που θα συζητηθούν Την Πέμπτη 25 Απριλίου θα διεξαχθούν οι συνεδριάσεις…