Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Δυόμιση ώρες για μία αναβολή λίγων ημερών στο Prestige

Δυόμιση ώρες για μία αναβολή λίγων ημερών στο Prestige

0
poiotitas zois28-2-17

Πολύωρη συνεδρίαση στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Ξάνθης για το θέμα ανάκλησης της άδειας του καταστήματος

Πείσθηκαν τελικά οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας ότι δεν κινδυνεύουν να παραπεμφθούν στον εισαγγελέα – Αιχμές για την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και την αναστάτωση που έχει προκαλέσει

Μπορεί τα θέματα της χθεσινής συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου Ξάνθης να ήταν μόλις εννέα, αλλά το πρώτο από αυτά ήταν αρκετό ώστε να διαρκέσει δυόμιση ώρες. Το θέμα αφορούσε την ανάκληση της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας του καταστήματος Prestige στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας 9. Μία από τις πολλές υποθέσεις που θα απασχολήσουν το επόμενο διάστημα την Επιτροπή και τον δήμο Ξάνθης, αφού για παρόμοια θέματα έχουν παραπεμφθεί για ανάκληση αδειών πολλά καταστήματα από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων.

Αίτημα για αναβολή λίγων ημερών

dikigoros mpenis 28-2-17Στην αίθουσα ήταν παρόντες οι ιδιοκτήτες του καταστήματος, ο πολιτικός μηχανικός της επιχείρησης και ο δικηγόρος κ. Έρνεστ Εφραιμίδης, συνεργάτης του κ. Γιαλάογλου, ο οποίος είναι ο νομικός σύμβουλος του επιχειρηματία. Ο κ. Εφραιμίδης ζήτησε την αναβολή συζήτησης του θέματος καθότι είναι ιδιαιτέρως σημαντικό και ο δικηγόρος της υπόθεσης κ. Γιαλάογλου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, για την οποία προσκόμισε και ιατρική βεβαίωση. Ο νομικός σύμβουλος του δήμου κ. Ξανθόπουλος υπενθύμισε ότι έχει προηγηθεί μία αναβολή για επαγγελματικούς λόγους του κ. Γιαλάογλου και υπάρχει ο κίνδυνος να κατηγορηθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι για παράβαση καθήκοντος, κάτι που έχει ξανασυμβεί, τονίζοντας ωστόσο ότι ο λόγος υγείας είναι ο πλέον σημαντικός για αναβολή. Μετά από πολλές συζητήσεις αποφασίστηκε ψηφοφορία για το κατά πόσο θα πρέπει να συζητηθεί το θέμα, στην οποία πλειοψήφησαν με τέσσερις ψήφους υπέρ (Λομβαρδέας, Ηλιάδης, Χασάν Ογλού Φερτούν, Χασάν Ογλού Ορχάν)και δύο κατά (Μπένης, Καρά Αχμέτ) οι της συμπολίτευσης. Ζητήθηκε μικρή διακοπή για να ενημερωθεί ο κ. Εφραιμίδης τηλεφωνικά από τον κ. Γιαλάγλου και συνεχίστηκε η συζήτηση του θέματος σε πολύ υψηλούς τόνους.

Νομικής φύσεως αντιρρήσεις και κωλυσιεργία της Νεωτέρων Μνημείων

Τόσο ο κ. Μπένης όσο και ο κ. Καρά προσπάθησαν να εξηγήσουν ότι η απόφαση θα είναι ελλιπής, εφόσον έχουν κατατεθεί από τον κ. Γιαλάογλου έξι σελίδες αντιρρήσεων νομικής ως επί το πλείστον φύσεως, οι οποίες δεν έχουν απαντηθεί ούτε από την αρμόδια υπηρεσία, ούτε και από την Επιτροπή. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Μπένης: «Γι’ αυτό κινδυνεύουμε να πάμε στον Εισαγγελέα, που θα πάρετε την άδεια ενός επιχειρηματία χωρίς να έχετε απαντήσει στις αντιρρήσεις που θέτει και χωρίς να έχετε κάνει την παραμικρή κίνηση προς την υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων ενάμιση χρόνο τώρα». Αναφέρθηκε η κωλυσιεργία που επιδεικνύεται από την Νεωτέρων Μνημείων, με πολλές περιπτώσεις επιχειρηματιών που συμμορφώθηκαν στις αρχικές παρατηρήσεις για τέντες και επεκτάσεις, τις οποίες ακολούθησαν νέες παρατηρήσεις χωρίς καμία αυτοψία αλλά μόνο με… μακροσκοπικό έλεγχο. Εν τέλει, μετά από πολλές πιέσεις και διαβουλεύσεις, και αφού ο κ. Ηλιάδης βγήκε από την αίθουσα κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας, έγινε δεκτό να δοθεί παράταση δέκα ημερών λόγω ασθένειας του δικηγόρου αλλά και ενημέρωσης και ταυτόχρονης δέσμευσης ότι έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες συμμόρφωσης και θα έχουν ολοκληρωθεί εντός της εβδομάδος, με την σημείωση να ζητηθεί άμεση αυτοψία από την Νεωτέρων Μνημείων και όχι άλλη καθυστέρηση.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…