Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Πατατόπιτα με σπανάκι και τυρί φέτα

Πατατόπιτα με σπανάκι και τυρί φέτα

0
patatoprasospanakopita

Για τη βάση:

– 1 μεσαίου μεγέθους πατάτα

– 1 φλ. τσαγιού αλεύρι

– 5 κ.σ. βιτάμ λιωμένο

– 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

– ½ πράσο, πολύ ψιλοκομμένο

– αλάτι- πιπέρι

Για τη γέμιση:

– 4 πατάτες μεσαίου μεγέθους

– ½ πράσο ψιλοκομμένο

– ½ φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος

– 1 ½ φλ. ψιλοκομμένο σπανάκι

– 3 αυγά

– 1 ½ φλ. τσαγιού τυρί φέτα θρυμματισμένη

– 100 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο, για πασπάλισμα

– αλάτι πιπέρι

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι/φόρμα με αποσπώμενη βάση 23 εκ. περίπου. Πλένετε και βράζετε τις 5 πατάτες σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Βγάζετε τις 4 πατάτες και τις μεταφέρετε σε σουρωτήρι και αφήνετε τη πέμπτη πατάτα να μαλακώσει πολύ καλά για να τη πολτοποιήσετε σε πουρέ.

Ξεφλουδίζετε τη 1 πατάτα που βράσατε καλά, τη μεταφέρετε σε ένα μπολ και τη πολτοποιείτε με ένα πιρούνι σε πουρέ. Προσθέτετε το βούτυρο λιωμένο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το μισό ψιλοκομμένο πράσο και αλατοπίπερο. Ζυμώνετε μια ζύμη με τα χέρια και την απλώνετε ισομερώς στη βάση του ταψιού.

Για τη γέμιση: Ξεφλουδίζετε τις υπόλοιπες 4 πατάτες τις κόβετε σε οριζόντιες λεπτές φέτες, τις στρώνετε πάνω από το ζύμη στο ταψί και τις αλατοπιπερώνετε σε κάθε στρώση. Σε μπολ χτυπάτε τα αυγά, προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι, το τυρί φέτα, τα ψιλοκομμένα πράσα και το ψιλοκομμένο σπανάκι, ανακατεύετε καλά μόλις ομογενοποιηθούν τα ρίχνετε πάνω από τις πατάτες στο ταψί. Πασπαλίζετε από πάνω με το τριμμένο τυρί και ψήνετε στο φούρνο για 40-45 λ περίπου (τα πρώτα 15 λ σκεπασμένη με αλουμινόχαρτο).

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…