Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Θετική απήχηση και απολογισμός από το πανελλήνιο πρωτάθλημα μπάντμιντον που έγινε στην Ξάνθη

Θετική απήχηση και απολογισμός από το πανελλήνιο πρωτάθλημα μπάντμιντον που έγινε στην Ξάνθη

0
badminton geniki

Στο «χάρτη» του αθλήματος πανελλαδικά μπήκε η πόλη μας μετά την πετυχημένη διοργάνωση

Περισσότεροι από 100 νεαροί αθλητές συμμετείχαν στους αγώνες που έγιναν την Κυριακή 28/05 στο «Αμοιρίδειο»

Το αυξανόμενο ενδιαφέρον και η διάδοση του αθλήματος του μπάντμιντον στην Ξάνθη συνεχίζεται και μάλιστα αυτή τη φορά οι άνθρωποι που ασχολούνται με το συγκεκριμένο σπορ πραγματοποίησαν μία σημαντική διοργάνωση που έβαλε για τα καλά την πόλη μας στον «χάρτη» του αθλήματος πανελλαδικά.

Συγκεκριμένα ο σύλλογος αντιπτέρισης (Badminton) «ΓΑΣ Αρίων» Ξάνθης με τη στήριξη και τη βοήθεια του Δήμου Ξάνθης συνδιοργάνωσαν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων – Παγκορασίδων που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28/05 στο κλειστό γυμναστήριο «Φ. Αμοιρίδης».

Περισσότερα από 100 νεαρά παιδιά, αγόρια και κορίτσια προερχόμενα από διάφορες πόλεις της Ελλάδας (ανάμεσα τους 18 Ξανθιωτάκια) συμμετείχαν στους αγώνες που ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής και ολοκληρώθηκαν αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας, με τους συμμετέχοντες να μένουν απόλυτα ικανοποιημένοι τόσο από τη διοργάνωση και φιλοξενία, όσο και από το επίπεδο των αγώνων που ήταν αρκετά υψηλό. Έτσι το πανελλήνιο πρωτάθλημα αποτέλεσε και την «πιστοποίηση» στην Ελληνική Ομοσπονδία Αντιπτέρισης που εξέφρασε το θαυμασμό της και την ικανοποίηση της για την απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση της Ξάνθης.

Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι και τις 100 και πλέον συμμετοχές αθλητών, πολλοί ακόμη (προπονητές, συνοδοί, γονείς) ήταν αυτοί που βρέθηκαν στο «Αμοιρίδειο» την ημέρα των αγώνων αλλά και νωρίτερα, καθώς οι αποστολές πολλών ομάδων κατέφθασαν στην Ξάνθη μία ημέρα νωρίτερα όπου διανυκτέρευσαν, με τους διοργανωτές του τουρνουά να περιλαμβάνουν στα πλαίσια της φιλοξενίας και ξενάγηση στην Παλιά Πόλη αλλά και άλλες δραστηριότητες.

Στον αγωνιστικό τομέα οι παίκτες συναγωνίστηκαν ταυτόχρονα σε 9 διαμορφωμένα γήπεδα, ενώ υπήρχαν δύο βοηθητικά γήπεδα προπονήσεων. Όλα αυτά με πολύ δουλειά και προετοιμασία από τα μέλη του «ΓΑΣ Αρίων» και εθελοντές που στήριξαν την προσπάθεια του συλλόγου, αλλά και την αμέριστη συμμετοχή του Δήμου Ξάνθης. Τον τελευταίο εκπροσώπησε η αντιδήμαρχος αθλητισμού κα. Αλεξία Γκιρτζίκη που παρακολούθησε τους αγώνες και δήλωσε πως θα είναι αρωγός στις προσπάθειες ανάπτυξης του Badminton στην πόλη. Η υπεύθυνη αθλητισμού και τουρισμού σημείωσε την κοινωνική διάσταση του ΓΑΣ Αρίων με την ανάπτυξη και εδραίωση του αντίστοιχου τμήματος ΑΜΕΑ και την σημαντική προσφορά στην άθληση των ευπαθών και ειδικών ομάδων στην Ξάνθη.

«Θα υποστηρίξουμε την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ στο άθλημα του Badminton. Ήδη δρομολογούμε να την ενισχύσουμε με δημοτικά προγράμματα μαζικής άθλησης ΑΜΕΑ προσλαμβάνοντας μέσω ΟΑΕΔ – κοινωνικής εργασίας στους τομείς αποκατάστασης, εργοθεραπείας και άθλησης των ΑΜΕΑ» τόνισε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις της η Α. Γκιρτζίκη. «Η προβολή της Ξάνθης μέσω παρόμοιων αθλητικών διοργανώσεων αποκτά πολύτιμες θετικές διαστάσεις, καθώς οι αποστολές των ομάδων φιλοξενούνται, γνωρίζουν και γίνονται πρεσβευτές της πόλης» κατέληξε η αντιδήμαρχος Ξάνθης.

Την ίδια στιγμή οι υπεύθυνοι του «ΓΑΣ Αρίων» πήραν τα εύσημα για την πετυχημένη διοργάνωση και μαζί πήραν το «πράσινο φως» από την ομοσπονδία για την διοργάνωση Βαλκανικού πρωταθλήματος βετεράνων.

Ο Κύπριος στην καταγωγή ομοσπονδιακός τεχνικός του τμήματος μπάντμιντον του «ΓΑΣ Αρίων» Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Ιορδάνου, μιλώντας στο «Ε» εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «άνοιξαν οι πόρτες» για να φιλοξενήσει η πόλη μεγάλες διοργανώσεις στο Badminton και εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όσους στήριξαν την προσπάθεια, καταλήγοντας στο ότι η διοργάνωση ήταν επιτυχημένη αναλογιζόμενος τα δεκάδες θετικά σχόλια που εισέπραξε από τους συμμετέχοντες.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων – Παγκορασίδων

Ξάνθη 28 Μαΐου 2017 – Οι νικητές:

Αγόρια μονό:

1ος: Παπαδόπουλος Θεόδωρος

2ος: Καλόγηρος Νέστωρ

3ος: Κουτσιούρουμπας Νικόλαος

4ος: Κουτσούρης Ευθύμιος

Κορίτσια μονό:

1η: Κορωνίδου Ελισάβετ

2η: Μερτζεμέκη Ραφαηλία

3η: Φασούλα Αντωνία

4η: Κωνσταντινίδου Ελένη-Μυρτώ

Αγόρια διπλό:

1οι: Παπαδόπουλος Θεόδ./Ταπίδης Χρήστος

2οι: Ισακού Αλέξ./Κουτσιουρούμπας Νίκος

3οι: Κωνσταντινίδης Δημ/Ρακιτζής Βασίλης

4οι: Ζαγγελίδης Παύλος/Καμάρας Αντώνης

Κορίτσια διπλό:

1ες: Κορωνίδου Ελισάβετ/Μερτζεμέκη Ραφαηλία

2ες: Γκόγκα Ευαγγελία/Κωνσταντινίδου Μυρτώ

3ες: Αμπεριάδου Μαρία/Ζλατιντσή Πέτρα

4ες: Μπασιλασβίλι Γεωργία/Νεμσάια Νικολέτα

Μικτό διπλό:

1οι: Καλόγηρος Νέστωρ/Φασούλα Αντωνία

2οι: Τζεβελεκίδης Νίκος/Αποστόλου Δήμητρα

3οι: Παπαδόπουλος Ι./Παρίση Σοφία

4οι: Βραχιώλιας Αλέξανδρος/Μανδάνη Δέσποινα

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ξάνθη υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα τη Δευτέρα

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, ο Δήμος Ξάνθης θα υποδεχθεί με λα…