Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο από τους δημοτικούς υπαλλήλους

48ωρη απεργία σήμερα και αύριο από τους δημοτικούς υπαλλήλους

0
apergia dimotikoi17

Νέα απεργιακή εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στο τέταρτο μνημόνιο από την ΠΟΕ-ΟΤΑ

Δ. Γαλανόπουλος: «Χρειάζεται μαζικότερη συμμετοχή απέναντι στα επώδυνα μέτρα που συνεχίζονται με το νέο μνημόνιο»

Την προκήρυξη 48ωρης απεργίας για το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σήμερα και αύριο, Δευτέρα και Τρίτη 22 και 23 του μηνός, καθώς και την αποχή από κάθε εργασία το Σαββατοκύριακο που πέρασε αποφάσισε το γενικό συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Η νέα απεργιακή κινητοποίηση έρχεται ως αντίδραση στην «πολιτική που υιοθετεί στο πλαίσιο της ψήφισης του 4ου Μνημονίου η Συγκυβέρνηση καθ’ υπαγόρευση της Τρόικας». Επίσης, καλεί την κυβέρνηση «να διασφαλίσει με κάθε τρόπο την εργασία και την πληρωμή των συμβασιούχων-παρατασιούχων, παρά τα όσα προαναγγέλλει η Απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, φέρνοντας άμεσα νομοθετική ρύθμιση, όπως έχει δεσμευτεί για οριστική επίλυση του προβλήματος και την παραμονή των εργαζομένων στην εργασία».

Τι διεκδικούν οι δημοτικοί υπάλληλοι

Οι δημοτικοί υπάλληλοι τονίζουν ότι δεν θα αποδεχθούν καμία περικοπή του επιδόματος βαριάς και ανθυγιεινής εργασίας και κατάργηση του Ειδικού Συνταξιοδοτικού καθεστώτος των εργαζομένων που εργάζονται στις υπηρεσίες Καθαριότητας των δήμων, όπως έχει συμφωνήσει η συγκυβέρνηση στο πλαίσιο του 4ου μνημονίου. Ακόμη διεκδικούν και απαιτούν την άμεση ανάκληση της εξαγγελίας του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για την υποχρεωτική φοίτηση των προνηπίων στα Νηπιαγωγεία, οδηγώντας χιλιάδες εργαζόμενους των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών στην εργασιακή ανασφάλεια και σε κλείσιμο και απαξίωση της κοινωνικά καταξιωμένης υπηρεσίας των Παιδικών Σταθμών. «Διεκδικούμε την ελευθερία των γονιών να επιλέγουν, όπως σήμερα γίνεται, πού θα στείλουν τα παιδιά τους, την κοινή εποπτεία του παιδαγωγικού προγράμματος των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών», αναφέρουν χαρακτηριστικά. Επίσης, η ΠΟΕ-ΟΤΑ ζητά την άρση της απαγόρευσης των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού σε ζωτικές υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που σήμερα ασφυκτιούν λειτουργικά.

Δ. Γαλανόπουλος: «Η μη συμμετοχή στις απεργίες λόγω απώλειας του μεροκάματου δεν είναι δικαιολογία, όταν έχουμε υποστεί τόσες μειώσεις»

galanopoulos17Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Ξάνθης, Δημήτρης Γαλανόπουλος, ανέφερε ότι οι Δημοτικοί Υπάλληλοι Ξάνθης θα συμμετάσχουν μαζικά και σε αυτή την απεργία, όπως συμμετείχαν και στην απεργία της ΑΔΕΔΥ της 17ης Μαΐου. «Ως Δημοτικοί Υπάλληλοι συμμετέχουμε στη νέα 48ωρη απεργία την Δευτέρα και την Τρίτη. Όπως επίσης την Τρίτη καλούμαστε να συμμετέχουμε με όλους τους συμβασιούχους από όλη τη χώρα στις 9.00 το πρωί σε συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία της ΠΟΕ–ΟΤΑ. Ο Σύλλογος θα συμμετέχει και σε αυτήν την κινητοποίηση που κάνει η ΠΟΕ- ΟΤΑ, θα είμαστε συνεχώς στους δρόμους και καλούμε όλους τους συναδέλφους. Στην πρόσφατη απεργία περιμέναμε άλλη συμμετοχή και θέλω να το τονίσω αυτό, γιατί αυτή δεν είναι συμμετοχή με όλα αυτά που έχουν συμβεί, με όλες τις περικοπές που αγγίζουν το 40%, με όλα τα επώδυνα μέτρα που δέχθηκαν κυρίως οι Δημόσιοι Υπάλληλοι. Η αιτιολογία που επικαλούνται οι συνάδελφοι είναι το μεροκάματο, αλλά εγώ δεν θα συμφωνήσω, όπως δεν έχω συμφωνήσει ποτέ με αυτή την λογική, δεδομένου ότι έχουν χαθεί πολλά μεροκάματα, πολλά επιδόματα και δεν πρόκειται να επανέλθουν και πλέον η κυβέρνηση με το πολυνομοσχέδιο επιχειρεί να καταργήσει και επιδόματα ανθυγιεινά εργαζόμενων στην καθαριότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γαλανόπουλος.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νο mood(y’s)

Σίγουρα τα κυβερνητικά στελέχη έκαναν τον εύλογο συνειρμό. Η έκθεση της Moody’s που δημοσι…