Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Έχασαν μια μάχη όχι όμως τον πόλεμο… οι συμβασιούχοι των δήμων της Ξάνθης

Έχασαν μια μάχη όχι όμως τον πόλεμο… οι συμβασιούχοι των δήμων της Ξάνθης

0
ergazomenoi sdan

Το Ειρηνοδικείο Ξάνθης απέρριψε το αίτημα για προσωρινή διαταγή μερικής καταβολής των δεδουλευμένων τους. Στις 8 Μαΐου η δίκη των ασφαλιστικών μέτρων

Απλήρωτοι 4 μήνες, έκαναν Πάσχα με δανεικά καταγγέλλει ο πρόεδρος του συλλόγου δημοτικών υπαλλήλων Δ. Γαλανόπουλος


Ένα δικαστικό πλήγμα δέχτηκαν οι 50 συμβασιούχοι στους δήμους της Ξάνθης (30 Δ. Ξάνθης, 10 ΣΔΑΝ και 10 Δ. Αβδήρων) που προσέφυγαν στην δικαιοσύνη με αίτημα προσωρινής διαταγής προκειμένου να διεκδικήσουν μέρος των δεδουλευμένων τους. Το Ειρηνοδικείο Ξάνθης που εξέτασε το αίτημά τους την Τετάρτη 19 Απριλίου το απέρριψε, προκαλώντας απογοήτευση.

Το Ειρηνοδικείο Ξάνθης απέρριψε το αίτημα για προσωρινή διαταγή μερικής καταβολής των δεδουλευμένων τους – Στο πλευρό τους οι δήμαρχοι

Ήταν μια δυσάρεστη έκπληξη για τους εργαζόμενους και μη αναμενόμενη, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του συλλόγου δημοτικών υπαλλήλων Δημήτρης Γαλανόπουλος, δεδομένου ότι: «πανελλαδικά έχουν γίνει δεκτές οι αιτήσεις για προσωρινή διαταγή πληρωμής μέρος των δεδουλευμένων. Για παράδειγμα στην Κομοτηνή το δικαστηρίου αποφάσισε την καταβολή του 50%, στον Ίασμο το 40% και παρά το γεγονός ότι η εκεί δημοτική αρχή είναι σε αντιδικία με τους εργαζόμενους. Μας προξενεί έκπληξη πως στην Ξάνθης, ενώ όλοι οι δήμαρχοι είναι μαζί με τους εργαζόμενους και συνομολογούν στο να καταβληθούν τα δεδουλευμένα το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα», τονίζει με εμφανή την δυσαρέσκεια ο κ. Γαλανόπουλος. Υπενθυμίζουμε ότι με αποφάσεις Πρωτοδικείων και Ειρηνοδικείων, υπήρξαν προσωρινές διαταγές και έλαβαν έναντι των δεδουλευμένων τους, συμβασιούχοι, εργαζόμενοι σε δήμους του νομού Θεσσαλονίκης, αλλά και συμβασιούχοι του δήμου Πειραιά, καθώς και άλλων δήμων της χώρας, προκειμένου να εξασφαλίσουν στοιχειώδη διαβίωση. Να σημειώσουμε πως κατά την συζήτηση στο Ειρηνοδικείο παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Δημαρχόπουλος, ο δήμαρχος Τοπείρου κ. Μίχογλου, ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Τσιτιρίδης και ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Ξάνθης κ. Ηλιάδης.

Γαλανόπουλος: «Απλήρωτοι 4 μήνες, έκαναν Πάσχα με δανεικά…»

Ωστόσο να επισημάνουμε πως η κύρια δίκη της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή της στις 8 Μαΐου. Ο κ. Γαλανόπουλος διευκρίνισε πως αυτή η απόφαση είναι ανεξάρτητη και δεν επηρεάζει την δίκη των ασφαλιστικών μέτρων παρά ταύτα επηρέασε αρνητικά την ήδη επιβαρυμένη ψυχολογία των εργαζομένων οι οποίοι: «Είναι τέσσερις μήνες απλήρωτοι. Εργάζονται καθημερινά στην καθαριότητα σε μια βαριά και ανθυγιεινή δουλειά μαζεύοντας σκουπίδια και δεν πληρώνονται τόσο καιρό ενώ υπάρχει νόμος που τους καλύπτει και δίνει παράταση στις συμβάσεις τους μέχρι τέλους του 2017. Οι άνθρωποι έκαναν Πάσχα με δανεικά…», επισημαίνει ο κ. Γαλανόπουλος τονίζοντας για μια ακόμη φορά την παραδοξότητα του πράγματος, να υπάρχει νόμος και να μην εφαρμόζεται από κάποιους υπηρεσιακούς παράγοντες, Επιτρόπους του Ελεγκτικού συνεδρίου, μεταξύ αυτών και την αν. Επίτροπο της Ξάνθης.

Ελπίδες για λύση από την σύσκεψη της Ολομέλειας του Ελεγκτικού συνεδρίου

Όλοι οι συμβασιούχοι που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε μια λύση του προβλήματος στην σύσκεψη της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στις 28 του Απριλίου όπου και θα συζητηθεί το θέμα και θα ληφθούν αποφάσεις.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxantahopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…