Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Παππάς – Πολάκης έρχονται στην Ξάνθη

Παππάς – Πολάκης έρχονται στην Ξάνθη

0
pappas

Σε Σταυρούπολη και Εχίνο την Τετάρτη ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππάς. Θα ενημερώσει για το πρόγραμμα δωρεάν δορυφορικής πρόσβασης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς

Αρχές του Μάη έρχεται ο αν. υπουργός Υγείας Π. Πολάκης. Για το νοσοκομείο και τις ΤΟΜΥ. Βελτίωση υποδομών και όχι μετεγκατάσταση στο Δροσερό περιλαμβάνει το σχέδιο της Γ. Γραμματείας Ρομά



Στο επίκεντρο του κυβερνητικού ενδιαφέροντος βρίσκεται τις επόμενες μέρες η Ξάνθη, με επισκέψεις υπουργών καθώς και μιας σειράς παρεμβάσεων που σχεδιάζονται και αφορούν τον συνοικισμό του Δροσερού.

Σε Σταυρούπολη και Εχίνο την Τετάρτη ο Παππάς

Ειδικότερα όπως μας πληροφόρησε ο γραμματέας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης κ. Γιώργος Χατζηθεοδώρου, την προσεχή Τετάρτη 26 Απρίλιου θα επισκεφθεί τον νομό μας ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής στο πλαίσιο περιοδείας στην Θράκη. Ο κ. Παππάς θα βρίσκεται στην πόλη της Ξάνθης στις 8.30 το πρωί αλλά δεν θα παραμείνει καθώς πρόκειται να μεταβεί στην Σταυρούπολη πρώτα και περίπου στις 11.30 στον Εχίνο. Σκοπός της επίσκεψης είναι να ενημερώσει για την απόφαση που υπέγραψε πριν λίγες μέρες σύμφωνα με την οποία παρέχεται δωρεάν δορυφορική πρόσβαση στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς στα χωριά της δημοτικής ενότητας Σταυρούπολης και στα μειονοτικά χωριά του δήμου Μύκης. Στην συνέχεια ο κ. Παππάς θα παραστεί σε σύσκεψη στην Νομαρχιακή και αμέσως μετά θα αποχωρήσει για την Κομοτηνή.

polakisΈρχεται στην Ξάνθη ο Πολάκης στις αρχές του Μάη

Η επίσκεψη του Νίκου Παππά μετέθεσε για τις αρχές του Μάη την επίσκεψη του αν. υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, χωρίς ωστόσο να έχει οριστικοποιηθεί ακόμη το πρόγραμμα της επίσκεψής του. Βέβαιο θεωρείται ότι εκτός των άλλων θα επισκεφτεί το νοσοκομείο Ξάνθης, ενώ η επίσκεψή του σχετίζεται και με τις 4 νέες δομές ΤΟΜΥ που θα δημιουργηθούν στην Ξάνθη στο πλαίσιο της εφαρμογής των αλλαγών στην πρωτοβάθμια υγεία που υλοποιεί το υπουργείο Υγείας μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου.

Βελτίωση υποδομών και όχι μετεγκατάσταση στο Δροσερό

Όπως είχαμε αναφερθεί σε παλαιότερο ρεπορτάζ μας, κυβερνητική βούληση αποτελεί ένας ευρύτερος σχεδιασμός για τους Ρομά με στόχο την ομαλή κοινωνική τους ένταξη και την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης αυτής της κοινωνικής ομάδας. Στο πλαίσιο αυτό συστάθηκε πρόσφατα η Γενική Γραμματεία Ρομά η οποία εκπονεί ένα σχέδιο παρέμβασης στους συνοικισμούς των Ρομά μεταξύ των οποίων και το Δροσερό της Ξάνθης. Μάλιστα όπως μας πληροφόρησε ο κ. Χατζηθεοδώρου εντός των προσεχών ημερών πρόκειται να πραγματοποιηθεί συνάντηση με κοινωνιολόγους κι άλλους επιστήμονες της Γραμματείας Ρομά, να καταγραφούν οι ανάγκες σε υποδομές και να σχεδιαστούν οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν. Ο κ. Χατζηθεοδώρου ξεκαθάρισε πως για τους συνοικισμούς όπως το Δροσερό το σχέδιο δεν προβλέπει μετεγκατάσταση αλλά βελτίωση των υποδομών. Μετεγκατάσταση προβλέπεται μόνο για τους σκηνίτες Ρομά και μάλιστα έχουν γίνει διαγωνισμοί για προμήθεια προκατασκευασμένων κατοικιών. Σημειώνουμε τέλος, ότι στον νομός μας δεν υπάρχουν σκηνίτες Ρομά.

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

 

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στ. Κούλογλου: «Οφείλουμε να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη επί ΣΥΡΙΖΑ»

Ο δημοσιογράφος και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής, αυτή τη φορά με τη Νέα Αριστερά, παρε…