-400γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-3 κ.σ. μπέικιν πάουντερ (30γρ)
-300γρ ζάχαρη κρυσταλλική
-300γρ ταχίνι απλό (ή με κακάο ή με πορτοκάλι)
-350μλ χυμό πορτοκάλι (από 3 πορτοκάλια περίπου)
-Το ξύσμα από ένα πορτοκάλια του χυμού
– Άχνη ζάχαρη για το στόλισμα
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 oC (αέρα). Λαδώστε και αλευρώστε καλά με φόρμα του κέικ με τρύπα διαμέτρου 25 εκ. Ανακατέψτε καλά με ένα αβγοδάρτη σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν. Στον κάδο του μίξερ χτυπήστε με το σύρμα το ταχίνι με τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Χαμηλώστε την ταχύτητα στο μέτριο και ρίξτε εναλλάξ το χυμό πορτοκάλι και το αλεύρι και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να γίνει ομοιογενές το μίγμα. Ρίξτε το σε μία αλευρωμένη στρόγγυλη φόρμα 25εκ και ψήστε στο κέικ για 30 λεπτά. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 160 oC και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά περίπου. Τσεκάρετε να δείτε αν είναι έτοιμο και νωρίτερα.
Αφήστε το κέικ στη φόρμα να κρυώσει λίγο και αναποδογυρίστε το στην πιατέλα σας. Στολίστε το κέικ με λίγη άχνη ζάχαρη.