Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Παραιτήθηκε ο Μ. Αμοιρίδης από υπεύθυνος τουριστικής ανάπτυξης της ΠΑΜ-Θ

Παραιτήθηκε ο Μ. Αμοιρίδης από υπεύθυνος τουριστικής ανάπτυξης της ΠΑΜ-Θ

0
amoiridis paulidis

Δυόμιση χρόνια σχεδιασμού και εκτέλεσης για την προώθηση του τουρισμού στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ με απτά αποτελέσματα και αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή

Μ. Αμοιρίδης: «Ακολουθώντας το όραμα και την στόχευση του αείμνηστου Γ. Παυλίδη πετύχαμε πολλά για τον τουρισμό στην ΠΑΜ-Θ»

Την παραίτησή του υπέβαλε ο Ξανθιώτης περιφερειακός σύμβουλος αρμόδιος για θέματα τουριστικής ανάπτυξης, εκθέσεων, υποστήριξης δημόσιων και διεθνών σχέσεων, Μιχάλης Αμοιρίδης, η οποία και έγινε δεκτή από τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Χρήστο Μέτιο. Ξεκινώντας ως θεματικός Αντιπερειάρχης Τουρισμού και αργότερα ως εντεταλμένος για την τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας, υπηρέτησε επί δυόμιση χρόνια από την θέση με μεγάλη προσφορά και απτά αποτελέσματα. Οι αριθμοί ‘’μιλούν’’ από μόνοι τους, αφού στο διάστημα αυτό ξεκίνησαν συνεργασίες με μεγάλους τουριστικούς πράκτορες, η ΠΑΜ-Θ εντάχθηκε στον προορισμό αεροπορικών εταιρειών του εξωτερικού και οι αφίξεις τουριστών από πολλές χώρες των Βαλκανίων και της Ευρώπης σημείωσαν κατακόρυφη άνοδο.

Μ. Αμοιρίδης: «Δεν νιώθω παραγκωνισμένος. Αυτές είναι επιλογές συνεργασίας»

amiridis mixalisΟ ίδιος δήλωσε στο «Ε» ότι δεν νιώθει παραγκωνισμένος με την σταδιακή αφαίρεση αρμοδιοτήτων από τον ίδιο, σημειώνοντας ότι αυτή εντάσσεται στις επιλογές συνεργασίας του νέου Περιφερειάρχη. Τόνισε ωστόσο ότι θα είναι στο πλευρό του νέου θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Κ. Αντωνιάδη όποτε του ζητηθεί. Όπως αναφέρει και στην επιστολή παραίτησής του προς τον κ. Μέτιο για τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση αυτή: «Μετά την ανάθεση από εσάς, αυτών (των καθηκόντων), αφενός σε θεματικό αντιπεριφερειάρχη και αφετέρου σε περιφερειακό σύμβουλο και προκειμένου να μην υπάρξει σύγχυση κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, σας υποβάλω την παραίτησή μου από το σύνολο των αρμοδιοτήτων που μου ανατέθηκαν». Αυτό που τόνισε στο «Ε» και αναφέρει και στην επιστολή είναι ότι υπηρέτησε την Περιφέρεια ακολουθώντας το σχεδιασμό του αείμνηστου Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη. «Ο αείμνηστος Γιώργος Παυλίδης είχε εμπειρία, στόχευση αλλά και ταλέντο και με καθοδήγησε στο τι θα πράξουμε. Η προσπάθεια πήγε πολύ καλά και πετύχαμε να ενισχύσουμε την αναγνωρισιμότητα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, προσεγγίζοντας μεγάλους εκπροσώπους του τουρισμού παρότι δεν είμαστε μεγάλος τουριστικός προορισμός. Αυτό που μας έκανε να ξεχωρίσουμε και να πετύχουμε αυτή την αύξηση επισκεπτών και συνεργασιών ήταν ότι παρουσιαζόμασταν αξιόπιστοι, σοβαροί και μιλούσαμε την γλώσσα της πρακτικής», σημείωσε ο ίδιος.

Η ΑΜ-Θ με τουριστική ανάπτυξη πάνω από τον εθνικό μέσο όρο

Ο κ. Αμοιρίδης κάνοντας ένα απολογισμό της θητείας του αναφέρει: «Κάνοντας πράξη το σχεδιασμό και αναμορφώνοντας τα μέσα και τον τρόπο προβολής, καταφέραμε σημαντικές επιτυχίες και από την αρχική υστέρηση σε σχέση με τον εθνικό μέσο όρο πετύχαμε ισχυρή αύξηση και θετικά αποτελέσματα κατά πολύ υψηλότερα του εθνικού μέσου όρου για το σύνολο της ΑΜ-Θ. Αυτά εν μέσω οικονομικών προβλημάτων, πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα αλλά και δυσμενών γεωπολιτικών αναταράξεων στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, ενάντια στα οποία αγωνισθήκαμε και δεν επιτρέψαμε να επηρεάσουν το έργο μας. Επιδιώξαμε να είμαστε αξιόπιστοι συνομιλητές με τους μεγάλους τουριστικούς οργανισμούς, διαμορφωτές κοινής γνώμης, αεροπορικές εταιρείες και πετύχαμε να είμαστε πλέον συνεργάτες και σύμμαχοι. Προσπαθήσαμε να μοχλεύσουμε την τοπική κοινωνία ώστε να συνδράμει και να αναπτύξει τουριστικές υπηρεσίες και εκεί όπου υπήρχε υστέρηση. Δουλέψαμε ώστε η πεζοπορική διαδρομή VIA EGNATIA, η ενίσχυση του φυσιολατρικού τουρισμού στα εθνικά μας πάρκα, η επαγγελματική επιμόρφωση ανέργων και εργαζομένων στο τουριστικό κλάδο, η ανανέωση των εργαλείων προβολής και η δημιουργία νέου marketing plan σε συνεργασία με Ξενοδόχους και ΣΕΤΕ, χρηματοδοτούμενα μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων που αναμένεται η έγκρισή τους άμεσα, να αποτελέσουν σημαντικά εργαλεία για το μέλλον».

Η παρουσία στο Βερολίνο επιστέγασμα και μέγιστη τιμή για την ΑΜ-Θ

Σημειώνοντας ότι το 2017 προβλέπεται να είναι μία ακόμη χρονιά με πολύ μεγάλη αύξηση στην επισκεψιμότητα αλλοδαπών, νέες αεροπορικές συνδέσεις αλλά και επέκταση των επισκεπτών αυτών σε όλη την ΑΜ-Θ, ανέφερε ότι με βάση τον προγραμματισμό και τις επαφές που υπήρξαν θα αυξηθεί περαιτέρω και το 2018. «Αποκορύφωμα της διεθνούς τουριστικής ‘’διπλωματίας’’ της Περιφέρειας, της σοβαρότητας αλλά και της προσήλωσης στο στόχο, η ύψιστη τιμή, μοναδική για Περιφέρεια, η συμμετοχή μας στο επίσημο τραπέζι της Υπουργικής συνεδρίασης που διοργανώθηκε στο Βερολίνο στην μεγαλύτερη τουριστική έκθεση, την ΙΤΒ, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, παρουσία 31 υπουργικών αποστολών και της ηγεσίας του UNWTO. Επιτυχία η αναγγελία εκεί, δια της Ελληνίδας Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, της συνδιοργάνωσης στην Αλεξανδρούπολη του πρώτου από τα δύο συνέδρια που θα διοργανωθούν στην Ευρώπη για τους Δυτικούς Δρόμους του Μεταξιού και η διεθνής απήχηση. Τοπικά προϊόντα, χειροτεχνία, γαστρονομία, παράδοση, πολιτισμός στο επίκεντρο, με ισχυρούς συμμάχους πλέον ώστε να καταστούμε τουριστικός προορισμός αριστείας», αναφέρει ο κ. Αμοιρίδης.

Μ. Αμοιρίδης: «Ευκαιρία να βοηθήσω τον τόπο μου και μέσα από άλλα σημαντικά θέματα»

Ο ίδιος ευελπιστεί ότι η παρακαταθήκη αυτή και το όραμα για την περιοχή θα συνεχιστεί από την διοίκηση της Περιφέρειας και θα αρχίσουν οι ενέργειες για τη δημιουργία του Φορέα Διαχείρισης Τουριστικού Προορισμού με την ενεργό κυρίαρχη συμμετοχή θεσμικών εκπροσώπων του ιδιωτικού τομέα, της αυτοδιοίκησης και της στελέχωσής του με ειδικευμένο προσωπικό αποκλειστικής απασχόλησης στον τομέα. Πλέον δηλώνει ότι θα αφοσιωθεί περισσότερο στην Ξάνθη, καθώς θεωρεί ότι ‘’αδίκησε’’ κάπως τους συντοπίτες του. «Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τον τόπο μου και θα βοηθήσω, όχι απαραίτητα με κάποιο θεσμικό τίτλο, σε θέματα όπως η ανεργία, η αγροτική ανάπτυξη και η πολιτιστική ανάδειξη της περιοχής μας», κατέληξε μιλώντας στο «Ε» και ευχαριστώντας όλους όσοι στήριξαν αυτή την προσπάθεια και το όραμα.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα» η κινητροδότηση των ιατρών στο Γ.Ν.Ξ.

Καμία αποτελεσματική πρωτοβουλία δεν έχει υιοθετηθεί – Το «βλέπει εκ νέου» η νέα δημ…