-750 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου φρέσκου ή κατεψυγμένου
-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες με τη φλούδα
-1 κουτ. γλυκού πιπέρι ροζ χοντροτριμμένο
-4 ντομάτες φρέσκες κομμένες σε μικρά καρέ
-1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό ξηρό
-2 δαφνόφυλλα
-μερικές κλωστές κρόκο Κοζάνης
-2 κουτ. σούπας φυλλαράκια κόλιαντρου φρέσκου
-αλάτι, πιπέρι μαύρο χοντροκοπανισμένο
Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το ροζ πιπέρι και σοτάρουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε την ντομάτα, το κρασί, τη δάφνη, τον κρόκο Κοζάνης και μισό φλιτζάνι νερό. Μόλις πάρουν βράση, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 6 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι και το βάζουμε στο τηγάνι επάνω στη σάλτσα. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να γίνει ο μπακαλιάρος, αναλόγως το πάχος του φιλέτου. Σερβίρουμε αμέσως και περιχύνουμε με τη σάλτσα.