Ο εντεταλμένος σύμβουλος για τον Τουρισμό υπογραμμίζει ότι η εκμίσθωση χώρων του κτηρίου για τη διασφάλιση της συντήρησής του, όπως και η πλήρης αξιοποίηση θα δρομολογηθούν, όπως αρχικά προβλέφθηκε
Στην τύχη του κτηρίου- «κόσμημα» αναφέρθηκε με δηλώσεις του και ο εντεταλμένος σύμβουλος για τον τουρισμό Μιχάλης Αμοιρίδης, ο οποίος τόνισε ότι η Περιφέρεια θα λειτουργήσει τον κτίριο της «Οικίας Χατζιδάκι» με βάση τον αρχικό σχεδιασμό και με γνώμονα αφενός τον σεβασμό στα πολιτιστικά και αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του και αφετέρου τη διασφάλιση της συντήρησής του, μέσω της εκμίσθωσης των χώρων που προβλέπεται. Ο κ. Αμοιρίδης τονίζει ότι θα γίνουν προσπάθειες ώστε να μην ερημώσει και πάλι και ότι έως ότου δρομολογηθεί η διαδικασία θα διατηρήσει την ήπια χρήση που έχει σήμερα.
Αναλυτικά, ο κ. Αμοιρίδης αναφέρει: «Πολυχώρος Τέχνης και Σκέψης, το σπίτι που γεννήθηκε ο Μάνος Χατζιδάκις, ήταν ένα κτίριο που ανήκε στο Ελληνικό Δημόσιο και στέγαζε γραφεία κρατικών δομών, ασυντήρητο θα γινόταν ένα ερείπιο. Ευτυχώς πριν πολλά χρόνια ο αείμνηστος Γιώργος Παυλίδης, τότε Νομάρχης με μία ομάδα συνεργατών του, αιρετών και υπηρεσιακών, αποφάσισαν να το σώσουν και να το αποκαταστήσουν με σεβασμό φροντίζοντας παράλληλα να δώσουν προτάσεις – κατευθύνσεις για το μέλλον του. Σήμερα το κτίριο έχει παραδοθεί και είναι σε χρήση, ανοικτό σε συγκεκριμένες ώρες για επισκέπτες αλλά παράλληλα γίνονται και εκδηλώσεις, συνεντεύξεις τύπου παρουσιάσεις. Ένα στολίδι για την πόλη, για την Περιφέρεια στην οποία ανήκει. Είναι σίγουρο ότι πολλά περισσότερα μπορούν να γίνουν και προς αυτή την κατεύθυνση είναι και οι σκέψεις μας τόσο του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Ζαγναφέρη όσο και των υπολοίπων περιφερειακών συμβούλων και αυτών που νοιάζονται για αυτό το κτίριο. Κάποιοι χώροι του προβλέπεται ότι θα ενοικιασθούν, έτσι ήταν από το σχεδιασμό τους, δεν προέκυψε τώρα. Αυτό θα γίνει με τις διαδικασίες που πρέπει, με τον ενδεδειγμένο τρόπο, τόσο νομικά όσο και ηθικά, σεβόμενοι το πολιτιστικό αυτό μνημείο. Αυτό θα γίνει έτσι ώστε να υπάρξουν οι πόροι για την συντήρηση του και την αποφυγή της κατάστασης να καταλήξει άλλο ένα ασυντήρητο δημόσιο κτίριο όπως το είχαν βρει οι εμπνευστές της ανακατασκευής του. Μέχρι να γίνουν αυτά το κτίριο θα έχει αυτή την ήπια χρήση που του δίνει ζωή, το κρατά ανοικτό και προσφέρει σε όλους μας την ευκαιρία να το λειτουργούμε και να το θαυμάζουμε».