Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Προσωπικό μέλημα Μητσοτάκη η μειονοτική εκπαίδευση

Προσωπικό μέλημα Μητσοτάκη η μειονοτική εκπαίδευση

0
mitsotakis pomakoules

Την πίστη του στην πολιτική της ισονομίας και ισοπολιτείας στη Θράκη εξέφρασε ο Κ. Μητσοτάκης από την Σμίνθη

«Η Θράκη πρέπει και μπορεί να γίνει όχι μόνο πέρασμα, αλλά προορισμός»

Την πίστη του στην πολιτική της ισονομίας και ισοπολιτείας στη Θράκη, την οποία εγκαινίασε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το 1991, εξέφρασε το Σάββατο, ευρισκόμενος στον δήμο Μύκης και την Σμίνθη, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης παρέστη σε σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Μύκης, παρουσία δημοτικών συμβούλων και φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπου και ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο Μύκης, Τζεμήλ Καπζά, για τα προβλήματα του ορεινού δήμου της Ξάνθης. Στη συνέχεια εγκαινίασε τα νέα γραφεία της τοπικής δημοτικής οργάνωσης της ΝΔ στην περιοχή, δεσμευόμενος ότι θα ενσκήψει προσωπικά στα ζητήματα της μειονότητας, της οποίας η παραδοσιακή σύνδεση με την ΝΔ έχει αρχίσει να αποκαθίσταται, τονίζοντας παράλληλα ότι κύριο μέλημά του αποτελεί η διαμόρφωση ενός εκπαιδευτικού συστήματος για την μειονότητα, που θα παρέχει ίσες ευκαιρίες σε όλους. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Θα πρέπει οι μαθητές των δίγλωσσων αυτών σχολείων να αποφοιτούν όντως δίγλωσσοι και να μην υστερούν στην ελληνική γλώσσα, ώστε να έχουν τα εφόδια για να διεκδικήσουν ίσως ευκαιρίες».

Ξεκίνημα της περιοδείας στην Θράκη από την πατρίδα του Δημόκριτου

mitsotakis avdiraΗ περιοδεία του κ. Μητσοτάκη στη Θράκη ξεκίνησε από τα Άβδηρα, όπου επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο και ξεναγήθηκε από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κωνσταντίνα Καλλιντζή, ενώ κατόπιν συναντήθηκε με τον Δήμαρχο και κατοίκους. Εξερχόμενος του Μουσείου ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με μεγάλη χαρά επισκέφθηκα σήμερα το Αρχαιολογικό Μουσείο στα Άβδηρα, πρώτο σταθμό της περιοδείας μου στη Θράκη. Κάθε γωνιά της Ελλάδας είναι γεμάτη από σπάνιους πολιτιστικούς θησαυρούς. Εδώ, αυτό το μικρό, αλλά εξαιρετικά ποιοτικό μουσείο, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά, γιατί ο πολιτισμός σε συνδυασμό με τον τουρισμό αποτελούν την αναπτυξιακή ατμομηχανή της χώρας. Συγχαρητήρια στους εργαζόμενους και στην προϊσταμένη του μουσείου για την εξαιρετική δουλειά την οποία έχουν κάνει στην ανάδειξη της σπάνιας πολιτιστικής και αρχαιολογικής κληρονομιάς αυτού του τόσο ιδιαίτερου τόπου».

Βόλτα στους δρόμους της Ξάνθης και συνομιλία με νέους της ΝΔ

mitsotakis kafeteriaΜετά την Σμίνθη, σύντομος σταθμός του κ. Μητσοτάκη στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στη Θράκη ήταν και η πόλη της Ξάνθης. Συνοδευόμενος από τον Γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη, καθώς επίσης τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρ. Μέτιο, τον βουλευτή Έβρου Αν. Δημοσχάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Κ. Ζαγναφέρη, τον τ. βουλευτή Αλ. Κοντό, Δημάρχους της περιοχής, περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους, μέλη της τοπικής ΝΟΔΕ, μετέβη στο Δημαρχείο, όπου συζήτησε με τον Δήμαρχο Ξάνθης για ζητήματα θεσμικών μεταρρυθμίσεων για τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης, ενώ έγινε αναφορά σε οικονομικά θέματα των Δήμων, στον ρόλο που διαδραματίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση για τον άνθρωπο και τις τοπικές κοινωνίες, καθώς και σε ιδιαίτερα ζητήματα σχετικά με το δήμο Ξάνθης. Περπάτησε αργότερα στους δρόμους της πόλης, συνομιλώντας με καταστηματάρχες της Ξάνθης, ενώ σε καφετέρια της πόλης συναντήθηκε με νεαρά στελέχη της τοπικής ΝΟΔΕ, πριν αναχωρήσει για την Κομοτηνή.

Μητσοτάκης: «Όσο πιο γρήγορα έρθει η αλλαγή, τόσο καλύτερα για τον τόπο»

mitsotakis kabza«Η κυβέρνηση σήμερα δεν φαίνεται να έχει ούτε την δυνατότητα, ούτε τη διάθεση, ούτε την πίστη στην υλοποίηση εκείνων των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων που θα μπορέσουν να αλλάξουν το μοντέλο της οικονομικής δραστηριότητας, αλλά και να εκσυγχρονίσουν το κράτος, ώστε η χώρα να αποκτήσει μια λειτουργική δημόσια διοίκηση και ανταγωνιστική οικονομία», τόνισε στην διάρκεια της ευρείας σύσκεψης αυτοδιοικητικών παραγόντων της ΠΑΜ-Θ ο κ. Μητσοτάκης. Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έκανε άνοιγμα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στην Περιφέρεια, υποσχόμενος αποσαφήνιση των ορίων των αρμοδιοτήτων μεταξύ των διαφόρων μορφών εξουσίας, την οποία χαρακτήρισε ως απολύτως απαραίτητη για να γνωρίζει ο καθένας τι πρέπει να κάνει. Ειδική μνεία έκανε σε ζητήματα εκπαίδευσης, έρευνας, καινοτομίας και της ανάδειξης της Θράκης ως ενός περιφερειακού κέντρου εκπαίδευσης με παράλληλη αξιοποίηση των σημαντικών υποδομών που υπάρχουν σήμερα στην Περιφέρεια. Αναφερόμενος στην Θράκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως είναι μία περιοχή που βρίσκεται σε σταυροδρόμι και που δεν θα πρέπει να είναι μόνο πέρασμα, αλλά και προορισμός. «Είμαι εδώ για να συζητήσουμε για το μείζον ζήτημα που απασχολεί τη χώρα μας, για το πώς η οικονομία θα επιστρέψει σε βιώσιμη ανάπτυξη και θα δημιουργήσει πλούτο και θέσεις εργασίας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Μητσοτάκης: «Καμία κυβέρνηση δεν έχει κάνει τόσο κακό στη χώρα»

mitsotakis syskepsiΟμιλία με έντονα προεκλογικά χαρακτηριστικά έδωσε το απόγευμα του Σαββάτου από την Κομοτηνή ο πρόεδρος της ΝΔ, περιγράφοντας το πρόγραμμα της ΝΔ, διατυπώνοντας τρεις πολιτικές δεσμεύσεις, ενώ παράλληλα έκανε επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στον πρωθυπουργό. Όπως είπε, καμία κυβέρνηση δεν έχει προκαλέσει τόσο μεγάλη ζημιά και μάλιστα σε τόσο μικρό διάστημα. «Έχουμε κυβέρνηση κατώτερη των περιστάσεων. Κρατούνται στην εξουσία με τερτίπια και ψέμματα. Δεν κατηγορεί την προηγούμενη, αλλά την επόμενη κυβέρνηση. Βιάζονται να πάνε στην αντιπολίτευση. Να μην ανησυχούν, σύντομα θα τους κάνουμε το χατίρι», είπε ο χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. Εκτός από τα κυβερνητικά λάθη, αναφέρθηκε και στις παράλογες, όπως τις χαρακτήρισε, απαιτήσεις των δανειστών για υπέρογκα πρωτογενή πλεονάσματα, τονίζοντας συνεχώς ότι η ΝΔ είναι έτοιμη να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας. Εκτενής ήταν και η αναφορά του στα φορολογικά μέτρα που ετοιμάζει η ΝΔ, υπογραμμίζοντας τη μείωση του φόρου των επιχειρήσεων από 29% στο 20%, αλλά και τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε διάστημα 2 ετών. Παράλληλα, δεσμεύτηκε για την επαναφορά των αγροτικών προϊόντων στο συντελεστή 13% ΦΠΑ.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Μητσοτάκης ζει σε εικονική πραγματικότητα

Για τετραπλάσιο ρυθμό αύξησης του πληθωρισμού των τροφίμων στην Ελλάδα συγκριτικά με την Ε…