Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Σκληρός… απολογισμός της χρονιάς από τον Β. Τσολακίδη στον δήμαρχο Αβδήρων

Σκληρός… απολογισμός της χρονιάς από τον Β. Τσολακίδη στον δήμαρχο Αβδήρων

0
tsolakidis 3-web

Κατηγορίες για μικρά και μεγάλα. Έργα που δεν έγιναν, εκκρεμότητες που δεν έχουν κλείσει

Άμεση η απάντηση Χατζόπουλου για όσα καταλογίζει στη ΔΕΥΑΑ. «Δικαιούται ο κ. Τσολακίδης να αντιπολιτεύεται, αλλά όχι με ψεύδη και ανακρίβειες»

Σε κατηγορίες εφ’ όλη της ύλης του έργου της δημοτικής αρχής του δήμου Αβδήρων, προβαίνει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην Δήμαρχος Βασίλης Τσολακίδης, ο οποίος με δήλωσή του, επανέρχεται ειρωνευόμενος στο ζήτημα της μη δημοσιοποίησης της έλευσης των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης και σχολιάζει ότι ενώ ενημερώθηκαν τα τοπικά ΜΜΕ, ο δήμαρχος δεν πληροφόρησε το δημοτικό συμβούλιο.

Σε σχέση με το έργο της δημοτικής αρχής, ο κ. Τσολακίδης σημειώνει: «ο κατήφορος που έχει πάρει ο Δήμος Αβδήρων δεν έχει σταματημό. Απορρίφθηκε δυο φορές ο διαγωνισμός για το Κάμπινγκ του Μυρωδάτου, απερρίφθη ο προϋπολογισμός του 2016, απερρίφθη η απόφαση της αύξησης νερού της ΔEYAA, δικαιώθηκε εργαζόμενος της ΔΕΥΑΑ μετά από προσφυγή του στο δικαστήριο και υποχρεώθηκε η ΔΕΥΑΑ να τον πληρώσει για όσο καιρό δεν εργαζόταν. Επίσης, τα μηχανήματα του Δήμου τα βρίσκουμε παρατημένα σε αυλές ιδιωτών όμορων Δήμων, ο Δήμος παρακρατεί παρανόμως δημοτικά τέλη από τους δημότες για το 2016, το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής θα λειτουργούσε όπως μας διαβεβαίωνε ο Δήμαρχος  άμεσα, κάτι το οποίο δεν έγινε μέχρι τώρα .  Απορρίφτηκε η πρόταση για την ένταξη του βιολογικού καθαρισμού της περιοχής του πρώην Δήμου Αβδήρων σε ευρωπαϊκά προγράμματα παρόλο που υπήρχε ολοκληρωμένη μελέτη. Δεν ενδιαφέρεται για την υλοποίηση του έργου που αφορά τα όμβρια του Κουτσού και εγκυμονεί κίνδυνος για πλημμύρες στον παραπάνω οικισμό. Σπαταλάει τα χρήματα των δημοτών στη σύνταξη πανάκριβων και αμφίβολης αναγκαιότητας μελετών  γιατί άραγε! Αυτά και άλλα πολλά ων ουκ έστι αριθμός. Παρόλα αυτά μας υποδεικνύει πώς πρέπει να λειτουργούμε ως αντιπολίτευση. Δυστυχώς δεν έχει κατανοήσει ακόμη το ρόλο του.  Αυτός στον οποίο απολογούμαστε εμείς είναι οι πολίτες που μας στήριξαν στις τελευταίες  Δημοτικές  εκλογές  και παράλληλα ακούμε με προσοχή  όλους τους σεβαστούς δημότες μας του Δήμου Αβδήρων και μόνο από αυτούς δεχόμαστε υποδείξεις. Καλούμε λοιπόν το Δήμαρχο Αβδήρων να είναι πιο προσεκτικός και του προτείνουμε να εισακούει τις προτάσεις μας οι οποίες αποσκοπούν στο καλό του Δήμου μας και των συνδημοτών μας». Καταληκτικά, σημειώνει σε υστερόγραφο: «επειδή το θεωρούμε πολύ σημαντικό για την πορεία που θα χει η επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης να μην ξεχνάμε τις ζημιές που προκάλεσαν σε δυο χρόνια ύψους 700.000,00 ευρώ σύμφωνα με τους ισολογισμούς».

Απάντηση από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΑ

Άμεσα απάντησε επί των σημείων που αφορούν την ΔΕΥΑΑ, ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Νίκος Χατζόπουλος, ο οποίος στη δική του δήλωση αναφέρει: «για πολλοστή φορά ο κ. Βασίλης Τσολακίδης έκανε επίδειξη λαϊκισμού μέσω της γραπτής ανακοίνωσης που εξέδωσε βάλλοντας εναντίον της δημοτικής αρχής του Δήμου Αβδήρων.

Μέσα στο μικροπολιτικό του παραλήρημα αναφέρθηκε και σε ζητήματα της ΔΕΥΑΑ. Πάγια τακτική μου είναι να μην ασχολούμαι με μικρότητες. Οι γραφικότητες άλλωστε δε χρίζουν απάντησης αφού μόνο γέλιο προκαλούν. Τα ψεύδη όμως δε μπορούν να μείνουν αναπάντητα.

Γι’ αυτόν το λόγο διευκρινίζω προς αποκατάσταση της αλήθειας ότι:

1. Η δικαστική υπόθεση με εργαζόμενο της ΔΕΥΑΑ δεν έχει ακόμη εκδικαστεί. Οποιοδήποτε σχόλιο επομένως, όχι μόνο είναι περιττό αλλά συνιστά και ασέβεια στο θεσμό της δικαιοσύνης. Εμείς, συνεπείς στις αρχές μας, θα σεβαστούμε τη δικαστική απόφαση, όποια κι αν είναι αυτή, και θα αποφύγουμε τα παιχνίδια πολιτικών σκοπιμοτήτων στην πλάτη ενός εργαζόμενου.

2.Το ήμισυ της ζημίας των 700.000 ευρώ που αναφέρεται στο υστερόγραφο της ανακοίνωσης του κ. Τσολακίδη αφορά το οικονομικό έτος 2014 κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του οποίου τη διοίκηση της ΔΕΥΑΑ είχε η παράταξή του! Ας απολογηθεί συνεπώς για τα πεπραγμένα του και μετά ας κάνει κριτική.

Είναι αυτονόητο ότι ο κ. Τσολακίδης δικαιούται να αντιπολιτεύεται όπως νομίζει. Δεν δικαιούται όμως να παραπλανά τους συνδημότες μας με ψεύδη και ανακρίβειες…».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…