– 2 κιλά χοιρινό κρέας
– 2 ξερά κρεμμύδια
– 2 μεσαίες πατάτες
– 2 κόκκινες πιπεριές
– 2 ντομάτες
– 2 σκελίδες σκόρδο
– χυμός 1 πορτοκάλι
– χυμός μισού λεμονιού
– ½ κουτ. σούπας ρίγανη
– 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
– 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
– ½ φλιτζάνι νερό
– αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Καθαρίζουμε καλά το κρέας, το μαρινάρουμε με ρίγανη και μουστάρδα (1 κουτ. σούπας), το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε στη γάστρα. Καθαρίζουμε τα λαχανικά, τα κόβουμε σε χοντρές φέτες και τα ρίχνουμε στη γάστρα, ανακατεύοντας με το κρέας. Προσθέτουμε το νερό, το λάδι και ψήνουμε το κρέας για 2 ώρες στους 220 βαθμούς.
Ενώ ετοιμάζεται το κρέας, αναμειγνύουμε το πορτοκάλι, το λεμόνι και 1 κουτ. σούπας μουστάρδα και το ρίχνουμε στο φαγητό μας. Συνεχίζουμε το ψήσιμο με ανοιχτή γάστρα στους 180 βαθμούς μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά του, ενώ γυρίζουμε το κρέας ανά μισή ώρα, για να ψηθεί καλά.