Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ογκρατέν με πατάτες και σολωμό

Ογκρατέν με πατάτες και σολωμό

0
solomos-ograten

– 700 γραμμάρια πατάτες

– 4-5 φετούλες καπνιστό σολωμό

– 1 χάρτινο κουτάκι κρέμα γάλακτος

– 2 σκελίδες σκόρδο

– 2-3 κουταλιές σούπας παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη

– Αλάτι και πιπέρι

Πλύντε καλά τις πατάτες και βράστε τις σε καυτό, αλατισμένο νερό για 15-20 λεπτά, να μη λιώσουν. Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Όταν κρυώσουν κάπως οι πατάτες, καθαρίστε τις και κόψτε τις σε φετούλες. Κόψτε το σολωμό σε λωρίδες και το σκόρδο ψιλοκομμένο. Βουτυρώστε ένα ταψάκι και βάλτε 3 στρώσεις: 1 στρώση πατάτες, μια στρώση σολωμό και άλλη μία στρώση πατάτας. Ενδιαμέσως ρίξτε το σκόρδο, λίγο πιπέρι και καθόλου αλάτι. Απλώστε παντού από πάνω παρμεζάνα, περιχύστε το φαγητό με την κρέμα γάλακτος και βάλτε να ψηθεί στο φούρνο για 30 λεπτά. Προφυλάξτε το στην αρχή, με αλουμινόχαρτο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…