Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον «3ο Δημοκρίτειο Ημιμαραθώνιο» την Κυριακή

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον «3ο Δημοκρίτειο Ημιμαραθώνιο» την Κυριακή

0
afisa

Χιλιάδες δρομείς και συνοδοί αναμένεται να βρεθούν στην Ξάνθη για τους αγώνες δρόμου 21χλμ. και 5 χλμ.

Περισσότεροι από 1000 δρομείς έχουν δηλώσει συμμετοχή στη μεγάλη διοργάνωση του «3ου Δημοκρίτειου Ημιμαραθώνιου» που θα διεξαχθεί την Κυριακή (27/11) στην Ξάνθη, η οποία ετοιμάζεται να υποδεχθεί ακόμη περισσότερο κόσμο την παραπάνω ημέρα καθώς πέρα από τους συμμετέχοντες μαζί τους θα επισκεφθούν την πόλη μας εκατοντάδες ακόμη συνοδοί των δρομέων.

Ο αγώνας που διοργανώνουν οι «xanthirunners» σε συνεργασία με την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, τους Δήμους Ξάνθης και Αβδήρων και τον σύλλογο στίβου «Διομήδης Βιστονίδας», αφορά τρεις παράλληλες διαδρομές στα 21χλμ., στα 5χλμ. αλλά και τα 1000 μέτρα για τους μαθητές. Έτσι η Ξάνθη την Κυριακή θα μοιάζει με πόλη που… τρέχει, με την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης να προετοιμάζεται από την πλευρά της να πάρει μέτρα και να προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, για την ασφάλεια των δρομέων, ώστε να ολοκληρωθεί ο αγώνας χωρίς απρόοπτα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Α.Δ. Ξάνθης οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Κυριακή 27/11 θα αφορούν:

1) Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, από τις 10:00 το πρωί της Κυριακής έως και τις 13:00 της ίδιας ημέρας, καθ’ όλη τη διαδρομή του Ημιμαραθωνίου, ως ακολούθως: – Από την κεντρική πλατεία της Ξάνθης (Πλ. Δημοκρατίας), καθ’ όλο το μήκος των οδών Βασ. Κωνσταντίνου, Βασ. Σοφίας, Έβρου, Κατσώνη, Ε.Ο. Ξάνθης – Κομοτηνής, Κιμμέρια, Πηγάδια, Ε.Ο. Κομοτηνής – Ξάνθης, Περιφερειακή Οδός Ξάνθης, Ε.Ο. Καβάλας – Ξάνθης, 28ης Οκτωβρίου, κεντρική πλατεία Ξάνθης.

2) Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, από τις 10:00 το πρωί της Κυριακής έως και τις 12:00 της ίδιας ημέρας, καθ’ όλη τη διαδρομή του παράλληλου αγώνα των 5.000 μέτρων, η οποία διέρχεται από τα ακόλουθα σημεία: – Από την κεντρική πλατεία της Ξάνθης, καθ’ όλο το μήκος των οδών Βασ. Κωνσταντίνου, Βασ. Σοφίας, Λεωφ. Στρατού, Λευκίππου, Δράμας, 28ης Οκτωβρίου, κεντρική πλατεία Ξάνθης.

3) Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, από τις 12:00 το πρωί της Κυριακής έως και τις 13:00 της ίδιας ημέρας, καθ’ όλη τη διαδρομή του παράλληλου αγώνα των 1.000 μέτρων, η οποία διέρχεται από τα ακόλουθα σημεία:

Από την κεντρική πλατεία της Ξάνθης, κατά μήκος της οδού Μιχ. Καραολή έως και τη διασταύρωση των οδών Μιχ. Καραολή με Κουγιουμτζόγλου, Μπρωκούμη, 28ης Οκτωβρίου, κεντρική πλατεία Ξάνθης.

4) Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, από τις 10:00 το πρωί της Κυριακής έως και τις 13:00 της ίδιας ημέρας, σε όλες τις καθέτους στις προαναφερόμενες οδούς, κατά μήκος της διαδρομής 3ου Δημοκριτείου Ημιμαραθωνίου Δρόμου Ξάνθης και των παράλληλων αγώνων 5.000 μ. και 1.000 μ..

* Το Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης, μπορεί ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες να διαφοροποιήσει την ώρα έναρξης και λήξης των περιοριστικών μέτρων της κυκλοφορίας και να απαγορεύσει την κυκλοφορία σε οποιαδήποτε οδό της πόλης, για όσο χρόνο απαιτηθεί. Η κίνηση των οχημάτων θα πραγματοποιείται μέσω παρακαμπτηρίων ή παρακείμενων οδών, σύμφωνα με τις υποδείξεις των Αστυνομικών και των σημάτων.

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ξεκίνησε το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας μετά την τελετή Αφής

Θα τη μεταφέρουν περίπου 10.000 λαμπαδηδρόμοι – Τη Δευτέρα θα περάσει από την Ξάνθη …