Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου ο «4ος Δημοκρίτειος Ημιμαραθώνιος»

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου ο «4ος Δημοκρίτειος Ημιμαραθώνιος»

0
afisa-dimokriteios2017

Ανακοινώθηκε επίσημα από τους διοργανωτές η προκήρυξη του αγώνα και άρχισαν οι εγγραφές

Βασιζόμενοι στην απήχηση των προηγούμενων διοργανώσεων οι «xanrtirunners» ελπίζουν σε ανάλογη επιτυχία

Την ημερομηνία διεξαγωγής του «4ου Δημοκρίτειου Ημιμαραθώνιου Δρόμου» και σημαντικές πληροφορίες για τη διοργάνωση που έχει καθιερωθεί και αναπτύσσεται κάθε χρόνο ανακοίνωσαν οι «Xanthirunners».

Φέτος ο αγώνας των 21χλμ. θα γίνει την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017, με συνδιοργανωτές τον Σύλλογο Δρομέων (Xanthirunners) και τον «Α.Π.Σ. Διομήδης Ξάνθης», σε συνεργασία με το Δήμο Ξάνθης, το Δήμο Αβδήρων και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Να σημειώσουμε ότι όπως και στις προηγούμενες διοργανώσεις, παράλληλα με τον Ημιμαραθώνιο των 21χλμ. θα διεξαχθούν ο αγώνας των 5χλμ. (λαϊκός) και 1000μ. μαθητικός.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

Επωνυμία: Δημοκρίτειος Ημιμαραθώνιος Δρόμος.

Ημερομηνία: Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Μήκος της διαδρομής: 21.097,5 μέτρα (σύμφωνα με την πιστοποίηση της A.I.M.S)

Τόπος Διεξαγωγής: Ξάνθη

Ώρα έναρξης: 10:30 πμ.

Εκκίνηση και Τερματισμός: κεντρική πλατεία Ξάνθης.

Διαδρομή: Θα ακολουθήσει κυκλική πορεία. Συγκεκριμένα: Πλατεία, Β. Κων/νου, Β. Σοφίας, Έβρου, Κατσώνη, Ε.Ο. Ξάνθης-Ιάσμου, Κιμμέρια, Πηγάδια, Ε.Ο. Κομοτηνής-Ξάνθης, Περιφερειακή οδός Ξάνθης, Ε.Ο. Καβάλας – Ξάνθης, 28ης Οκτωβρίου, πλατεία. Καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει ρύθμιση της κυκλοφορίας, όπως και υγειονομική κάλυψη από το Τμήμα Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Ξάνθης.

Ο χάρτης της διαδρομής υπάρχει στο: «http://www.democritushalfmarathon.gr».

Στους τρεις πρώτους νικητές – τριες κάθε κατηγορίας θα απονεμηθούν κύπελλα μετάλλια και διπλώματα.

Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής (ηλεκτρονικά) και ένα αναμνηστικό ανάγλυφο μετάλλιο του αγώνα, μοναδικό σε μέγεθος και βάρος.

Εγγραφές: Οι εγγραφές γίνονται μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας του αγώνα στη διεύθυνση: http://www.democritushalfmarathon.gr και λήγουν τη Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017. Δυνατότητα μεμονωμένων εγγραφών υπάρχει και την ημέρα του αγώνα δύο (2) ώρες πριν την εκκίνηση στην αφετηρία, στη γραμματεία του αγώνα.

Ρεκόρ διαδρομής: Στον πρώτο νικητή της κατηγορίας των ανδρών και στην πρώτη νικήτρια της κατηγορίας των γυναικών εφόσον έχουν επιτύχει επίδοση καλύτερη από το ρεκόρ διαδρομής θα απονεμηθούν χρηματικά έπαθλα 200 ευρώ για την κατηγορία των ανδρών και 100 ευρώ για την κατηγορία των γυναικών.

Κόστος Συμμετοχής: Το κόστος ανέρχεται στο ποσό των 10 ευρώ και περιλαμβάνει συνολικά ανά δρομέα τις ακόλουθες παροχές: Αριθμός συμμετοχής του αθλητή, Ηλεκτρονική χρονομέτρηση, Αναμνηστικό εγχαραγμένο Μετάλλιο, Αναμνηστικό τεχνικό μπλουζάκι, Δίπλωμα συμμετοχής (ηλεκτρονικά), Παροχή νερού, ισοτονικών ποτών, μικρογεύματα και αναμνηστικά δώρα.

Συμμετοχή στο «pasta party» το Σάββατο 25-11-2017 στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης (Κεντρική Πλατεία) τις ώρες 19:00-22:00 με το καρτελάκι συμμετοχής που θα παραλάβουν οι δρομείς από την γραμματεία μαζί με τον αριθμό και το αναμνηστικό τεχνικό μπλουζάκι.

Ο αγώνας διεξάγεται με την υποστήριξη της Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Αν. Μακεδονίας – Θράκης και υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και της Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α.-Υ.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.democritushalfmarathon.gr, στο email: xanthirunners@gmail.com, ή στα τηλέφωνα επικοινωνίας:

Γιάννης Πυργελής 6978556999

Ξανθόπουλος Λεωνίδας 6974955817

Βασιλειάδης Σεραφείμ 6977079501

Πολυμένης Απόστολος 6937219384 (οικονομικά Θέματα)

Γ. Πυργελής: «Με την εμπειρία των προηγούμενων διοργανώσεων βελτιωνόμαστε οργανωτικά»

Για τον 4ο Δημοκρίτειο Ημιμαραθώνιο μίλησε στο «Ε» ο πρόεδρος των «xanthirunners» Γιάννης Πυργελής, ο οποίος σχετικά με τις προετοιμασίες τόνισε:

Γ.Π.: «Οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό με την καταμέτρηση και καταγραφή της διαδρομής με πιστοποιημένα όργανα, με τον καταμερισμό των εργασιών από πλευράς μας και την επικοινωνία που είχαμε με φορείς, χορηγούς και άλλους ανθρώπους που θα στηρίξουν τον αγώνα, όπως και με συλλόγους δρομέων από άλλες πόλεις ώστε να υπάρχει μαζική εκπροσώπηση από αυτούς. Αυτό που ελπίζουμε είναι να στηρίξει και το ξανθιώτικο κοινό τη διοργάνωση, είτε βοηθώντας εθελοντικά ή με την παρουσία τους την ημέρα του αγώνα στον τερματισμό και σε σημεία της διαδρομής ώστε να δει και να χειροκροτήσει τις προσπάθειες των δρομέων. Από εκεί κι έπειτα με την εμπειρία που έχουμε από τις προηγούμενες διοργανώσεις πιστεύω ότι βελτιωνόμαστε κάθε χρόνο στα οργανωτικά θέματα κι έτσι θα καταφέρουμε να παρουσιάσουμε μια επιτυχημένη διοργάνωση που θα προβάλλει την πόλη μας αλλά και θα παρακινήσει τους συμπολίτες μας να ασχοληθούν ενεργά με το τρέξιμο και τον αθλητισμό γενικότερα».

Για τις συμμετοχές που περιμένουν στον αγώνα ο πρόεδρος των «xanthirunners» σημείωσε:

Γ.Π.: «Στις προηγούμενες διοργανώσεις αγγίξαμε και ξεπεράσαμε τον αριθμό των 1000 συμμετοχών στους τρεις αγώνες (ημιμαραθώνιος 21χλμ., λαϊκός αγώνας 5χλμ., μαθητικός 1000μ.) κι έτσι ελπίζουμε ότι και τώρα θα φτάσουμε σε αυτά τα επίπεδα. Εξάλλου ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από δρομείς ενώ σημαντικό είναι ότι υπάρχουν δηλώσεις συμμετοχής από τη Βουλγαρία και την Τουρκία. Το επόμενο διάστημα και όσο πλησιάζουμε προς την ημερομηνία διεξαγωγής θα έχουμε ένα πιο ξεκάθαρο αριθμό των συμμετεχόντων, ελπίζοντας να ξεπεράσουμε σε αριθμό τις προηγούμενες διοργανώσεις».

* Το «Ε» θα παρουσιάσει το επόμενο διάστημα και όσο πλησιάζουμε στην ημερομηνία διεξαγωγής του «4ου Δημοκρίτειου Ημιμαραθώνιου» ρεπορτάζ και αφιερώματα σχετικά με τον μεγάλο αυτό αγώνα δρόμου στηρίζοντας την προσπάθεια των διοργανωτών.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ξάνθη υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα τη Δευτέρα

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, ο Δήμος Ξάνθης θα υποδεχθεί με λα…