Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Ανανεωμένος και με φιλοδοξίες συνεχίζει ο σύλλογος πάλης «Ολυμπιακή Φλόγα»

Ανανεωμένος και με φιλοδοξίες συνεχίζει ο σύλλογος πάλης «Ολυμπιακή Φλόγα»

0
metallia

Αρκετοί νεαροί παλαιστές ακολουθούν το δρόμο των… επιτυχιών που έχει χαράξει εδώ και χρόνια ο ξανθιώτικος σύλλογος

Αγωνίστηκαν σε Βουλγαρία και ετοιμάζονται για Κροατία, Πανελλήνιο και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Αρκετά ανανεωμένος είναι ο ξανθιώτικος σύλλογος πάλης «Ολυμπιακή Φλόγα» που με νέους – σε ηλικία – αθλητές στις τάξεις του, βλέπει το μέλλον με πίστη για παραμονή στο δρόμο των… επιτυχιών που έχει χαράξει εδώ και χρόνια.

Ήδη οι προπονητές του συλλόγου Γιάννης Παροτσίδης και Θόδωρος Ηλιάδης ξεκίνησαν να προετοιμάζουν για τις επόμενες διοργανώσεις τέσσερις 14χρονους παλαιστές που αποτελούν τη «νέα φουρνιά» αθλητών της «Ολυμπιακής Φλόγας», ενώ παράλληλα δουλεύουν με αρκετά ακόμη παιδιά που μαθαίνουν τις τεχνικές, τις κινήσεις και τη σωστή διαπαιδαγώγηση για τη συνέχεια.

Μπορεί βέβαια οι επίδοξοι παλαιστές να είναι νέοι σε ηλικία, όμως έχουν ήδη τη σχετική εμπειρία από την ελληνορωμαϊκή πάλη, καθώς συμμετείχαν και διακρίνονταν τα προηγούμενα χρόνια σε μικρότερες ηλικιακές κατηγορίες.

Έτσι το προηγούμενο διάστημα, αποστολή του ξανθιώτικου συλλόγου αποτελούμενη από τους Θόδωρο Ηλιάδη (προπονητής), Φάνη Μπατζακίδη (πρόεδρος) και τους νεαρούς Δημήτρη Λογγινίδη, Αλέξανδρο Μπατζακίδη και Βλαδίμηρο Γεωργιάδη βρέθηκε στη Βουλγαρία για προετοιμασία, ολοκληρώνοντας τριήμερο κύκλο προπονήσεων στο Μπουργκάζ, ενώ στη συνέχεια συμμετείχαν σε διεθνές τουρνουά στην πόλη Σάμοκοβ, συμπληρώνοντας συνολικά μία εβδομάδα παραμονής στη γειτονική χώρα.

Το τουρνουά αφορούσε τις κατηγορίες παίδων/παμπαίδων και συμμετείχαν συνολικά περισσότεροι από 120 αθλητές από διάφορες χώρες της Ευρώπης, ενώ πραγματοποιήθηκαν εντυπωσιακοί αγώνες που άφησαν ικανοποιημένους τους θεατές.

Μάλιστα οι Ξανθιώτες παλαιστές διακρίθηκαν στις κατηγορίες τους καθώς ο Αλέξανδρος Μπατζακίδης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία 42κ., ο Βλαδίμηρος Γεωργιάδης επίσης το χάλκινο στην κατηγορία 47κ., ενώ ο Δημήτρης Λογγινίδης είχε θετική παρουσία και έμεινε εκτός βάθρου μεταλλίων με μία νίκη και μία ήττα.

Με το βλέμμα στο… παγκόσμιο

Η προετοιμασία των αθλητών της «Ολυμπιακής Φλόγας» συνεχίζεται ενόψει των επόμενων διοργανώσεων που θα πάρουν μέρος, με πρώτο σταθμό το «Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά» που θα διεξαχθεί στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας στις 17 Δεκεμβρίου. Εκεί, ανάμεσα σε εκατοντάδες παλαιστές απ’ όλη την Ευρώπη θα αγωνιστούν τρεις Ξανθιώτες, οι Αλέξανδρος Μπατζακίδης, Βλαδίμηρος Γεωργιάδης και Δημήτρης Παροτσίδης με στόχο να συνεχίσουν τις καλές εμφανίσεις και να τεστάρουν τις δυνάμεις τους απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους.

Ακολουθούν τον Φεβρουάριο του 2017 τα πανελλήνια πρωταθλήματα, όπου οι αθλητές της «Ολυμπιακής Φλόγας» θα διεκδικήσουν τις πρώτες θέσεις στις κατηγορίες τους, που θα τους δώσουν τα εισιτήρια για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων, που θα γίνει τον Σεπτέμβριο του 2017 στην Αθήνα.

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εορτάζεται η παγκόσμια ημέρα Τάι Τσι & Τσι γκονγκ την Κυριακή

Στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Αγριάνη Την Κυριακή 28 Απριλίου και ώρα 11.00 το Κέντρο…