Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Το Δημοτικό πάρκινγκ ‘’κυριάρχησε’’ στην Οικονομική Επιτροπή

Το Δημοτικό πάρκινγκ ‘’κυριάρχησε’’ στην Οικονομική Επιτροπή

0
oikonomiki-oct16

Ανησυχίες και προτροπές για άμεση επίλυση από πλευράς αντιπολίτευσης, διαβεβαιώσεις ότι θα λυθεί άμεσα και θα λειτουργήσει από τον πρόεδρο της Επιτροπής Κυρ. Παπαδόπουλο

Αρκετά δικαστικά ‘’μέτωπα’’ έχει ανοιχτά ο δήμος Ξάνθης – Καμία ανησυχία από την νομική σύμβουλο για την υπόθεση του Σκοπευτικού Ομίλου

Παρότι τα περισσότερα θέματα της χθεσινής Οικονομικής Επιτροπής αφορούσαν την ενοικίαση καταστημάτων και την μίσθωση ακινήτων του δήμου, το θέμα που κυριάρχησε στην συνεδρίαση ήταν αυτό του δημοτικού πάρκινγκ. Για τα τέσσερα κενά καταστήματα στην Δημοτική Αγορά η κατάρτιση όρων παρέμεινε αυτή που ισχύει, δηλαδή στα 6,87 ευρώ κατά μέσο όρο ανά τετραγωνικό μέτρο, ενώ και για την μία θέση χονδρεμπορίου οι όροι παρέμειναν ως είχαν. Για την διενέργεια φανερής πλειοδοτικής και προφορικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση ακινήτου στην περιοχή της Σταυρούπολης, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Κυριάκος Παπαδόπουλος, πρότεινε η αρχική τιμή του μισθώματος να ανέλθει από 50 ευρώ σε 60. Στις αρχικές αντιρρήσεις ότι το ποσό είναι μικρό για ακίνητο 305 τμ, εξήγησε ότι μετά από μελέτη μηχανικού το κτήριο, που παλιότερα φιλοξενούσε τα σφαγεία και πριν λίγα χρόνια συνεργείο, είναι 150 τμ και θα χρησιμοποιηθεί ως αποθήκη. Από τον ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό που αφορά την προμήθεια τροφίμων και γαλακτοκομικών προϊόντων για τους παιδικούς σταθμούς, δεν υπήρξε και φέτος ενδιαφέρον από κάποιο αρτοποιό για την προμήθεια ύψους 22.642 ευρώ και ως εκ τούτου παραπέμφθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα αποφασίσει για απευθείας ανάθεση.

Έφεση στην υπόθεση του Δημοτικού Πάρκινγκ και η δικαστική διαμάχη συνεχίζεται

Το θέμα που απασχόλησε περισσότερο, όπως προαναφέραμε, ήταν αυτό της υπόθεσης του Δημοτικού πάρκινγκ με αφορμή την εξουσιοδότηση της νομικής συμβούλου για άσκηση έφεσης κατά της 41/2016 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ξάνθης. Παρότι ομόφωνα αποφασίστηκε η εξουσιοδότηση, ο κ. Ηλίας Βασιλούδης της δημοτικής παράταξης «Κοινωνία Δημοτών» αναφέρθηκε στο θέμα όχι απλά για να ασκήσει αντιπολίτευση, όπως χαρακτηριστικά είπε, αλλά γιατί είναι ένα θέμα που ζημιώνει τόσο τον δήμο Ξάνθης, όσο και τους δημότες. «Το θέμα ξεκίνησε στραβά και δεν ευθύνεται μόνο η παρούσα Δημοτική Αρχή, αλλά έχουν γίνει πολλοί λάθος χειρισμοί το τελευταίο διάστημα», σημείωσε, τονίζοντας ότι παρά τις προφορικές διαβεβαιώσεις του Δημάρχου, ούτε ο δήμος πρόκειται να το λειτουργήσει άμεσα, αφού δεν υπάρχει ούτε άδεια για το κτήριο, αλλά ούτε και θα απεμπλακεί εύκολα από την δικαστική διαμάχη. Ο κ. Παπαδόπουλος διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι ο δήμος προτίθεται να το λειτουργήσει μόλις βγει απόφαση που θα επαναφέρει το θέμα στην προτέρα κατάσταση. «Αυτή την στιγμή έχουμε πάρει πίσω το πάρκινγκ και μπορούμε να το λειτουργήσουμε άμεσα», δήλωσε, με τον κ. Βασιλούδη να είναι επιφυλακτικός, αφού πλέον στην διαδικασία έχουν εμπλακεί οικονομικοί ελεγκτές και το θέμα εξετάζεται εισαγγελικά. «Ο δήμος πρέπει να είναι φερέγγυος και να δίνει το καλό παράδειγμα», σημείωσε ο ίδιος, δηλώνοντας ότι βρίσκει δίκιο σε πολλούς ισχυρισμούς της πρώην μισθώτριας. Σχολιάζοντας η κα Γκιρτζίκη της συμπολίτευσης, ούσα και νομικός, εστίασε στο θέμα της κίνησης υποψιών σε πιθανό εξωδικαστικό συμβιβασμό στο σημείο που έχει φτάσει πλέον το θέμα.

Την νομική σύμβουλο κα Χατζηλιάδου εξουσιοδότησε η Επιτροπή και για την κατάθεση προτάσεων και προσθήκης για την αντίκρουση της αγωγής του Αθλητικού Σκοπευτικού Ομίλου με την επωνυμία «ΘΡΑΞ ΠΕΛΤΑΣΤΗΣ» ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ξάνθης, προκειμένου στην συνέχεια να ορισθεί δικάσιμος για την συζήτηση της υπόθεσης. Όπως ανέφερε η ίδια, οι ισχυρισμοί του ενάγοντος θα καταπέσουν, καθώς βασίζονται σε αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, οι οποίες είχαν ακυρωθεί. Ενημέρωσε επίσης το Σώμα ότι εκδικάστηκε στις 19 Οκτωβρίου η υπόθεση με τον τελευταίο εκκαθαριστή της ΕΑΠΑΞ, ο οποίος εξαιρέθηκε και προστέθηκε στην μακρά σειρά εκκαθαριστών που ακολούθησαν την ίδια διαδικασία.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λιμάνι Λάγος: Μόνη ελπίδα ο κάθετος άξονας

Περιορισμένη εμπορική κίνηση – «Βουλιάζει» στην υποβάθμιση –  Χρειάζεται αναβάθμιση …