Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Συνεδριάσεις επί συνεδριάσεων για μία μονοδρόμηση

Συνεδριάσεις επί συνεδριάσεων για μία μονοδρόμηση

0
skiathou

Ο δήμαρχος κάλεσε το Σώμα να μην ψηφίσει τη μονοδρόμηση της Σκιάθου για να τροποποιηθεί η έκθεση της Τ.Υ. και να περιλαμβάνει μόνο μέρος της οδού

Για ελλείψεις στην τεχνική έκθεσης της μονοδρόμησης επέρριψε ευθύνες στην υπηρεσία ο Δημήτρης Μπένης

Η μονοδρόμηση της όδού Σκιάθου από την αριστερή πλευρά της 4ης Οκτωβρίου αν και πέρασε από την Οικονομική Επιτροπή στα μέσα του Αυγούστου ήρθε μόλις προχθές στο δημοτικό συμβούλιο, για να αποσυρθεί ως θέμα με πρωτοβουλία του δημάρχου, προκειμένου να επανέλθει… βελτιωμένη!

Η εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας προέβλεπε μονοδρόμηση από την 4ης Οκτωβρίου προς τη Μεσολογγίου, καθώς η έξοδος από την 4ης Οκτωβρίου, λόγω των κτισμάτων είναι «τυφλή» και εξαιρετικά επικίνδυνη.

Ο Δημήτρης Μπένης διαμαρτυρήθηκε επί του θέματος, επιρρίπτοντας ευθύνες στην Τεχνική Υπηρεσία για ελλείψεις στην τεχνική έκθεση, η οποία, όπως είπε, βασίστηκε στην αίτηση ενός πολίτη και δεν περιλαμβάνει στοιχεία για την κίνηση στην οδό, τον όγκο των οχημάτων και την άποψη των κατοίκων. Επίσης, αναρωτήθηκε γιατί ζητήθηκε η γνώμη της τεχνικής εταιρίας που ανέλαβε την κυκλοφοριακή μελέτη της πόλης, αλλά παρόλα αυτά μετέφερε τη γνώμη της μελετητικής ομάδας που δίνει βαρύτητα αφενός στη γνώμη των κατοίκων της περιοχής που εξυπηρετούνται από την οδό και αφετέρου στον προβληματισμό για την αύξηση της κυκλοφορίας των γύρω οδών σε περίπτωση μονοδρόμησης.

Ο δήμαρχος Μπάμπης Δημαρχόπουλος πρότεινε αντί της μονοδρόμησης του συνόλου της οδού, να μονοδρομηθεί μόνο το στενό τμήμα μήκους 3,10 μέτρων έως την ανώνυμη οδό που βρίσκεται στο μέσο και το υπόλοιπο μήκους 4,40 μέτρων να παραμείνει ως έχει, αν και διευκρίνισε ότι κάποια στιγμή θα δρομολογηθεί και η διάνοιξη του στενού τμήματος της οδού με τις απαραίτητες απαλλοτριώσεις. Συμπληρωματικά στα ερωτήματα που έθεσε ο κ. Μπένης, η προϊσταμένη της Τ.Υ. εξήγησε ότι για έξι χρόνια θα ερωτάται η ομάδας εργασίας της κυκλοφοριακής μελέτης, επί ανάλογων θεμάτων.

Ο δήμαρχος κάλεσε το Σώμα να μην ψηφίσει το θέμα για να επανέλθει τροποποιημένο και η απόφαση αυτή ήταν ομόφωνη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λιμάνι Λάγος: Μόνη ελπίδα ο κάθετος άξονας

Περιορισμένη εμπορική κίνηση – «Βουλιάζει» στην υποβάθμιση –  Χρειάζεται αναβάθμιση …