Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Κοινή δήλωση τεσσάρων της αντιπολίτευσης για την αποχή τους από τη Λογοδοσία του Δημάρχου

Κοινή δήλωση τεσσάρων της αντιπολίτευσης για την αποχή τους από τη Λογοδοσία του Δημάρχου

0
antipolitefsi dimosxin

Ξυνίδης, Μπένης, Καμαρίδης και Ανταμπούφης εξηγούν την απόφασή τους να απέχουν από τα «Πεπραγμένα Ανυπαρξίας»

«Απολαύστε κύριε Δήμαρχε και κύριοι και κυρίες δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας την εικονική σας «πραγματικότητα»

Με κοινή τους δήλωση τέσσερις παρατάξεις της αντιπολίτευσης του δήμου Ξάνθης και συγκεκριμένα οι δημοτικές κινήσεις «Κοινωνία Δημοτών», «Συμμετέχω», «Ξάνθη-Σταυρούπολη Νέα Εποχή» και «Πολίτες για την Ξάνθη», δηλώνουν την απόφασή τους να απέχουν από την ειδική συνεδρίαση της παρουσίασης των Πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής, που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, και εξηγούν ότι η έλλειψη επαφής του δήμου με την πραγματικότητα καθιστά τη συνεδρίαση «Πεπραγμένα Ανυπαρξίας». Από την συνεδρίαση πρόθεση να απέχει εξέφρασε και η παράταξη «Ενωτική Πρωοτοβουλία».

Να σημειώσουμε ότι και στην περσινή Λογοδοσία ήταν απούσες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης με εξαίρεση τον Νίκο Ανταμπούφη, που άσκησε κριτική τόσο επί της φθοράς της διαδικασίας όσο και επί της ουσίας της διοίκησης από τη δημοτική αρχή και τον Γιώργο Κολλάρο που επικεντρώθηκε στην κεντρική πολιτική συγκυρία.

Στην κοινή τους δήλωση Ξυνίδη, Μπένης, Καμαρίδης και Ανταμπούφης ασκούν σκληρή κριτική στη μέχρι σήμερα διαχείριση από την πλευρά της δημοτικής αρχής, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο «πλεόνασμα» που καταγράφει ο δήμος, «στερώντας πόρους και έργα από τους δημότες για να έχουμε ταμείο για τις προεκλογικές χρονιές», αλλά και σε μια σειρά από προβλήματα που παραμένουν άλυτα και δυσχεραίνουν την καθημερινότητα των δημοτών.

Η κοινή δήλωση των «4»

Η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου παρουσιάζονται τα πεπραγμένα του Δήμου της προηγούμενης χρονιάς, είναι μια κορυφαία διαδικασία. Ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε να είναι. Η αντιμετώπισή της με νοοτροπία διαφημιστικής προβολής, την έχει ευτελίσει εδώ και πολλά χρόνια και έτσι από μία συμμετοχική διαδικασία των δημοτών έχει καταντήσει υποχρέωση χωρίς ουσία. Η φετινή παρουσίαση των πεπραγμένων αγγίζει το πάτο του φαινομένου. Όσο πολυτελής και πολυέξοδη είναι η έντυπη καταγραφή των «πεπραγμένων», τόσο φτωχή είναι η πραγματικότητα των «έργων» στο Δήμο Ξάνθης.

Δράσεις τρίτων που «χρεώνονται» στο Δήμο, έργα παράνομα χωρίς άδεια και μελέτες και ένας δήθεν «κερδοφόρος» Δήμος που στερεί πόρους και έργα από τους δημότες για να έχουμε ταμείο για τις προεκλογικές χρονιές. Αρνούμαστε να μετέχουμε σε διαδικασίες που σκοπό έχουν να αποπροσανατολίσουν και εξαπατήσουν τους δημότες. Αρνούμαστε να συνεργήσουμε στην προβολή του τίποτα.

Η πραγματικότητα μιλά μόνη της. Η καθημερινή απαράδεκτη κατάσταση στο κυκλοφοριακό, τα αδέσποτα, τα σκουπίδια, το κολυμβητήριο, τις παιδικές χαρές, την ΔΕΥΑΞ και σε τόσα άλλα, μιλά μόνη της.

Ο απολογισμός γίνεται κάθε μέρα μετρώντας την ποιότητα ζωής που εσείς στερείτε σε όλους με την ανυπαρξία σας.

Απολαύστε κύριε Δήμαρχε και κύριοι και κυρίες δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας την εικονική σας «πραγματικότητα».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λιμάνι Λάγος: Μόνη ελπίδα ο κάθετος άξονας

Περιορισμένη εμπορική κίνηση – «Βουλιάζει» στην υποβάθμιση –  Χρειάζεται αναβάθμιση …