-210γρ. αλεύρι μαλακό
-255γρ. ζάχαρη
-75γρ. βούτυρο αγελάδος
-3 αβγά
-1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
-110ml κρέμα γάλακτος
-ξύσμα από 2 πορτοκάλια
-20γρ. κονιάκ
-1 πρέζα αλάτι
Για την επικάλυψη σοκολάτας
-110ml κρέμα γάλακτος 35%
-110γρ. σοκολάτα κουβερτούρα μαύρη
-30γρ. μέλι
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς, βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια στρογγυλή φόρμα, διαμέτρου 25εκ. Στο μίξερ, με το φτερό, αφρατεύετε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το ξύσμα σε μεσαία ταχύτητα. Αφού έχει αφρατέψει το βούτυρο, προσθέτετε ένα προς ένα τα αβγά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το κονιάκ και ανακατεύετε καλά με μια μαρίζ. Τέλος, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε με τη μαρίζ να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Αδειάζετε το μίγμα στη φόρμα που ετοιμάσατε και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά.
Για την επικάλυψη, ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος με το μέλι σε χαμηλή φωτιά ή μπεν μαρί και προσθέστε τα κομματάκια της κουβερτούρας ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί η σοκολάτα. Αφού ξεφορμάρετε το κέικ και έχει κρυώσει, γλασάρετε με την επικάλυψη σοκολάτας και διακοσμείτε με ροδέλες πορτοκαλιού.